İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın 10. Dönem 1. Meslek Komiteleri toplantısı 16 Aralık Cuma günü Piri Reis Üniversitesi’nde gerçekleşti,

Toplantıya, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürü Ünal Baylan, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Salih Tan, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Durmuş Ünüvar, İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, DTO Meclis Başkanı Başaran Bayrak, Gemi, Yat ve Hizmetleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cem Seven, GİSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran, TURMEPA Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Kaptanoğlu, TÜRDEF Yönetim kurulu başkanı Arif Bostan, Türk Armatörler Birliği Başkanı Cihan Ergenç, İMEAK DTO yönetim kurulu üyeleri ve Şube başkanları katıldı. 

a78499e6-cee2-4653-a4a6-8a6b849512e7.jpeg

Tamer Kıran toplantının açılışında yaptığı konuşmada, 2022-2026 döneminin ilk Müşterek Meslek Komiteleri Toplantısını yaptıklarını belirterek, toplantıya katılanlara teşekkür etti.

Küresel ekonomide belirsizlikler, yavaşlama ve yüksek enflasyon eğilimi, ülkeler arası ilişkilerdeki huzursuzluklar ve komşularımız Rusya-Ukrayna arasındaki savaşın olumsuz etkilerine dikkat çeken Tamer Kıran, “Hakikaten önümüzde zorlu bir dönem var. Yine dünyanın önde gelen gündem maddelerinden İklim Krizi sorunu ve bu soruna yönelik alınan tedbirler, sektörümüzde köklü değişikliklere neden olacak önemli yaptırımları içeriyor. Sonuç itibarıyla tüm bu konuları dikkatle takip edip, ayrıntıları kaçırmadan sağlıklı analizlerle doğru fikirler üretmemiz gerekiyor” dedi.

Müşterek Meslek Komite toplantılarının yılda 2 kez yapıldığını hatırlatan Tamer Kıran, “Deniz Ticaret Odamız çatısı altında 48 Meslek Komitesi faaliyet gösteriyor. Dolayısıyla her birinin kendine özgü sorunları, konuları oluyor. Bir araya geldiğimizde tartışıyor çözüm konusunda çalışmalar yapıyoruz. Meslek komiteleri bu sorunları tespit edip çözümleriyle beraber bizlere yol gösteren en önemli organımız. Bu anlamda Meslek Komitelerinin işin mutfağı olduğunu söyleyebiliriz.” dedi. 

0da698fe-49f8-48f9-9f00-07aba743ea88.jpegToplantıda daha sonra, Müşterek Meslek Komite Başkanları ve Üyeleri söz alarak sektörel sorunlarını dile getirdi, Denizcilik Genel Müdürü Ünal Baylan, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Salih Tan ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Durmuş Ünüvar soru ve sorunlara cevap verdi.

Editör: Nermin İstikbal