"Haydarpaşa Limanı 2020'ye Kadar Kalkacak"
DenizHaber.Com ve KaptanHaber.Com sitelerinin de medya sponsorlarından olduğu Port Finance International sempozyumu Grand Cevahir Otelinde dün başladı.
Port Finance International Sempozyumunda konuşan DPT Planlama Uzmanı Ekrem Karademir; Haydarpaşa Limanı'nın 2020 Yılına kadar kesinlikle kalkacağını söyledi.
Ekrem Karademir; Planlanan yeni liman yatırımları olarak Mersine'e konteyner limanı; Çandarlı'ya liman ve Filyos Limanı projelerinin gerçekleştirileceğini söyledi.
Haydarpaşa Limanı'nın durumunun ne olacağı şeklindeki bir soruyu cevaplayan Karademir; Haydarpaşa Limanı'nın en geç 2020 yılına kadar kesinlikle kalkacağını söyledi. Yerine kruvaziyer liman veya otel projesi yapılacağına henüz karar verilmediğini anlatan Karademir; Filyos Limanı projesinin tamamlanmasıyla birlikte Haydarpaşa Limanı'nın kaldırılacağını bunun da en geç 2020 yılına kadar gerçekleşeceğini söyledi.
Ekrem Karademir; birt başka soru üzerine planlanan liman yatırımlarının kısa vadeli değil uzun vadeli düşünülerek yapıldığını; uzun vadeli düşünüldüğünde de bugün bir kriz ortamı olsa bile ve limanlarda elleçlenen yük miktarı azalmış olsa bile; uzun vadeli projeksiyonlarda limanlardaki yülk elleçlenmesi miktarının bugünün çok üzerinde olacağının ve yeni limanlara mutlaka ihtiyaç duyulacağının öngörülebilir olduğunu söyledi.
Port Finance sempozyumu yarın da oturumlarla devam edecek.

Arkas Holding Liman Hizmetleri Grup Müdürü Özgür Kalelioglu, Taşımacılık & Altyapı İhtiyaç Değerlendirme Çalışması (TINA) konulu bir sunum yaptı.

ECORYS Netherlands B.V. ECORYS Genel Müdürü ve ECORYS Transport Partner Yönetim Kurulu Üyesi, Marten van den Bossche ilk oturumu yönetti.


Özgür Kalelioglu-Marten van den Bossche



DPT Planlama Uzmanı Ekrem Karademir;" Özellikle limanlara önem veren TEN-T kriterleri tarafından belirlenmiş öncelikli projeler" konulu sunum yaptı.

Poliport Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi ve Fırat Yemeniciler, "Küresel Ekonomik Krizin Türkiye’deki Mevcut Limanlar ve Liman Gelişimi üzerindeki etkisi" konulu sunum yaptı.

Riport Yönetim Kurulu Başkanı Asım Çillioğlu, Riport Limanı ve limanın gelecekteki potansiyelini anlattı.
Yorumlar
Kalan Karakter: