TÜBİTAK tarafından üretilen ''Ulusal Marker'' tanıtım toplantısı nedeniyle Gebze Tübitak Araştırma Yerleşkesine gelen EPDK Başkanı Günay, burada gazetecilerin, akaryakıt dağıtım şirketlerine verilen cezaya ilişkin sorularını yanıtladı.
EPDK'nın Petrol Piyasası Kanunu'nun 7. maddesi çerçevesinde, ''lisansı olmayan akaryakıt bayilerine akaryakıt ikmali yapan dağıtım şirketlerine'' dönük 1.66 milyar YTL ceza verdiğini hatırlatarak, EPDK'nın bu çerçevede, kanunun gereğini uyguladığını söyledi. Bu kapsamda 1,5 milyondan fazla faturanın tek tek incelendiğini anlatan Günay,
''EPDK'nın yaptığı şey kanunu uygulamaktır. Bu konuda polemiğe girmek istemiyoruz'' şeklinde konuştu. EPDK'nın her bayi ve dağıtım şirketine aynı uzaklıkta, aynı yakınlıkta ve aynı eşitlikte olduğunu vurgulayan Günay, lisans sürecinde EPDK'nın geciktiğine ilişkin eleştirilerin sorulması üzerine de ''21 Mart 2005 tarihinde lisans alabilme şartı taşıyan herkes Kurumdan lisansını almıştır'' dedi.
DenizHaber.Com
Yorumlar
Kalan Karakter: