Fıstıkzade Baklavalarının 15’inci şubesi turizm kenti Antalya’da açıldı.

Gaziantep’te geleneksel baklava üretimi üzerine 3 yıldır aralıksız AR-GE çalışmaları sürdüren Fıstıkzade, 15. şubesini Antalya’da hizmete açtı.

Türkiye’de franchising veren Gaziantep merkezli ilk baklava üreticisi Fıstıkzade’nin Antalya’daki ilk şubesi Muratpaşa ilçesi Şirinyalı Mahallesi İsmet Gökşen Caddesi üzeride törenle açıldı. Törene, Antalya Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk, Fıstıkzade Franchisinglerden Sorumlu Müdür Ömer Faruk Minkara, Fıstıkzade Antalya Şubesi’nin ortakları Akif Birbilen-Can Durmuşoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"Bu yıl 25 şubeye ulaşılacak"

Törende konuşan Fıstıkzade Franchisinglerden Sorumlu Müdür Ömer Faruk Minkara, 15. şubenin Antalya’da açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

2017 yılında 25 şubeye ulaşmayı hedeflediklerini kaydeden Minkara, “Konumuz tatlı, tatlı denilince biz her kapının açılacağına inanıyoruz. Sıcak bölgelerde nem oranını aldığımız sürece insanlara kaliteli lezzetli bir baklava sunmanın, onların ayağına getirdiğimiz orijinal Gaziantep baklavasıyla taze ürün tüketmelerini sağlıyoruz. Sıcakta tatlı yemenin zor olacağı korkusunun üstesinden gelmiş oluyorlar” dedi.

Fıstıkzade’nin yüzde yüz doğal olduğunu ve Gaziantep’ten üretilerek şubelerine servis edildiğinin altını çizen Minkara, “Orijinal Gaziantep baklavasını yüzde yüz doğallık garantisiyle sağladığımızdan dolayı, bu garantiyi verebiliyoruz. Bu farkındalığı oluşturup, kaliteyi, lezzeti, insanlarımızın ayağına getiriyoruz. Bir nevi Gaziantep’i Antalya’ya getiriyoruz” ifadelerini kullandı.

"Tatlıcılığa farklılık"

Fısıtıkzade Antalya Şubesi’nin ortaklarından Akif Birbilen, uzun zamandır Antalya’da yaşadığını ve tatlıcılık sektöründe gördüğü açık nedeniyle bu işe girdiğini söyledi.

Fıstıkzade’nin hem yatırım hem de görsel olarak diğer firmalardan farklı olduğunu belirten Birbilen, “Antalya’da tat ve damak konusunda bir açık olduğunu düşünüyorum. Kentin de böyle bir mekana ihtiyacı olduğunun kanaatine vardım. Bu ilk şubemiz ama Isparta ve Burdur illerinin yanı sıra tüm Türkiye’ye yayılma hedefimiz var. Tüm Antalyalılara mekanımız hayırlı olsun” dedi.

Antalya Vali Yardımcısı Canan Baştürk, Fıstıkzade’nin Lara’ya yakışır bir mekan olduğunu belirterek, lezzet anlamında da iddialı olduğunu vurguladı.
Kaynak: iha