Cibuti açıklarında, 300 kadar yolcu taşıyan bir geminin battığı bildirildi.
Hastane kaynakları, geminin, Cibuti limanı çıkışında battığını, en az 70 kişinin öldüğünü, 7'si ağır 36 kişinin yaralandığını söylediler. Batan gemideki 20 kadar yolcunun ise halen kayıp olduğu belirtildi.
Merkezi Katar'da bulunan El Cezire televizyonu, geminin Cibuti bandıralı olduğunu kaydetti. Cibuti açıklarında batan gemide en az 69 kişinin öldüğü, kayıp onlarca kişinin de ölmüş olabileceğinden endişe edildiği bildirildi.
Cibuti Devlet Başkanı Yardımcısı İsmail Tanı, 250'den fazla yolcu taşıdığı tahmin edilen geminin Cibuti limanı çıkışında alabora olduğunu söyledi.
Tanı, geminin, geleneksel bir festivale giden yolcuları taşıdığını, muhtemelen fazla yolcu aldığını belirtti.
Bir Fransız diplomatik kaynak, arama kurtarma çalışmalarının sona erdiğini, önümüzdeki günlerde enkazda veya denizde ceset bulunabileceğini belirtti.
Tüm kurbanların Cibutili olduğunu söyleyen yetkililer, tekneden 77 kişinin de sağ salim kurtulduğunu bildirdiler.
“Kazanın hava şartları nedeniyle olamayacağını çünkü rüzgar olmadığı ve denizin de sakin olduğunu” söyleyen yetkililer, kazanın gemideki “dengesizlik nedeniyle” olabileceğini kaydettiler.
Görgü tanıkları ise geminin en fazla 120 kişilik kapasiteye sahip olduğunu belirtti. Kazada, 7'si ağır 36 kişinin yaralandığı, 20 kadar yolcunun ise halen kayıp olduğu belirtilmişti.
DenizHaber.Com
Yorumlar
Kalan Karakter: