CARETTALARIN YOLCULUĞU BAŞLADI
“Kooperatifimiz, 2003’te 89 yuva, 2004’te 86, bu yıl da 54 yuva tespit etti. Tespit ettiğimiz yuvaları, tel kafeslerle koruma altına alıyoruz, her gün kontrol ediyoruz. Yaklaşık 2 ay kuluçka dönemi olan caretta caretta yumurtalarından yavrular çıkmaya başladığında da yavruları sayarak kontrol edip, onların sağlıklı bir şekilde denize ulaşmalarını sağlıyoruz.”
GEÇEN SENEYE GÖRE SAYI AZALDI
Geçtiğimiz yıllara göre bu yıl yuva sayısının az olmasının nedeninin, caretta carettaların sahilde kendilerine göre güvenli ortam bulamamalarından kaynaklandığını ifade eden Kütle, şunları kaydetti:
“Kooperatif olarak bu göreve ilk başladığımızda 8 kişi çalışıyorduk, ancak şu anda 3 kişiyle görevi sürdürüyoruz. Gerekli tedbirler alınarak, daha iyi bir koruma yapabilirsek, yuva sayısının artacağını ümit ediyorum. Bu yıl 54 yuvadan ortalama 3 bin 500-4 bin civarında sağlıklı yavru çıkmasını bekliyoruz. Bu konuda bizlere halkımız ve turistler de yardımcı oluyor.”
Kütle, Çıralı’daki tatilcilerin hem doğal bir ortamda tatil yapmanın keyfini çıkardıklarını, hem de kendi ortamlarında üremeye çalışan caretta carettalara yardımcı olduklarını sözlerine ekledi.
Yorumlar
Kalan Karakter: