Kararı açıklayan Mahkeme raportörü Alparslan Altan, “Mahkeme heyetimiz bugün yapmış olduğu görüşme sonunda Adalet ve Kalkınma Partisi hakkında açılmış olan kapatma davasını 28 Temmuz 2008 Pazartesi günü görüşmeye başlayacağına karar vermiştir” dedi.
Altan, davanın ne kadar sürede sonuçlanacağına ilişkin sorular üzerine ise, “Belli değil. Görüşmelerin gidişatına bağlı” diye konuştu. Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt ise davayı, 28 Temmuz Pazartesi’nden itibaren “her gün aralıksız görüşmeye başlayacaklarını ve mümkün olan süratle sonuca ulaşmak için çalışacaklarını” söyledi.
Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtyan Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ise dava seyrini ve hafta sonu görüşmelerin sürüp süremeyeceğini şimdiden bilemeyeceklerini belirterek, “Dava bitinceye kadar buradayız, gerekirse tatile çıkmayız” dedi.
denizhaber.com
Yorumlar
Kalan Karakter: