Elazığ'ın Sivrice ilçesindeki Hazar Gölü'ndeki batık kentte yapılan incelemelerin 2. etabı sonuçlandı. 11. yüzyıla ait kalıntıların yoğunlukta olduğu ve tarihi milattan sonra 4. yüzyıla kadar uzanan batık kenti turizme kazandırma çalışmaları geçen yıl başlamıştı.
Elazığ Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, batık kentin turizme kazandırılması için su altına tüp geçit yapılabileceğini söyledi. Elazığ Müze Müdürlüğü öncülüğünde yapılan çalışmaların bilimsel koordinatörlüğünü İstanbul Üniversitesi yapıyor. İstanbul Üniversitesi'nden Dr. Çiğdem Aygün Özkan'ın başkanlığını yaptığı 20 kişilik uzman ekip tarafından yürütülen tespit çalışmaları 30 Eylül itibarıyla noktalandı. Yapılan çalışmalar sonrasında hazırlanacak rapor Turizm Bakanlığı'na sunulacak.
Elazığ Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, Hazar Gölü'nde bulunan batık kenti insanların hizmetine sunma gayretleri olduğunu belirtti. Öztürk, şunları dile getirdi: “Batık kenti, tüp geçit şeklinde bir düzenekle insanların suyun altında görmelerine imkan vermenin yanında, tüp asansörle yine turizme açılabilir. Ayrıca Hazar Gölü kıyısında kurulacak dalış birimi ile batık kenti görmek isteyen turistlere uzman dalgıçlar nezaretinde burası gezdirilebilir.”
DenizHaber.Com
Yorumlar
Kalan Karakter: