Başbakan Davutoğlu’ndan Denizcilik Sektörüne Müjde

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin olağan haftalık grup toplantısında yaptığı konuşmasında ”Denizcilik sektöründe de desteklerimiz olacak. Sektörde iki önemli paketle dışa bağlılığı düşüreceğiz” dedi.

Bu desteklerle deniz ticaret filosunu güçlendirmeyi, navlun bağımlılığımızı azaltmayı ve ihracata yönelik gemi inşasını arttırmayı planladıklarını açıklayan Davutoğlu, “Akdeniz ve Karadeniz’de kıyısal taşımacılıkta kullanılan koster tipi gemilerde bir zamanlar ticari hakimiyet kurmuş, çok önemli bir aşamaya gelmiştik. Ancak filomuzdaki 235 adet kosterin yaş ortalaması 28’e yükseldi ve bu gemiler ekonomik ömrünü tamamladı.

Denizciliğin kobileri niteliğindeki koster işletmeciliğini teşvik etmek amacıyla, hurda desteği verme kararı aldık. Buna göre, filosunu yenilemek amacıyla eski gemisini hurdaya çıkaran işletmelere, geminin hurda değeri kadar ilave bir hibe desteği sağlayacağız. Gemi sanayimizin ihracata yönelik almış olduğu siparişlerin teminat sorununu da kredi garanti fonu kefaletini devreye sokarak çözeceğiz. Bu uygulama ile bir milyar liralık ilave destek sağlayarak, 5 milyar liralık projeye teminat vermiş olacağız” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim