Almanya'da uzaktan kumandalı iç sular taşımacılığı için girişim başlatıldı

Otonom deniz taşımacılığında Belçikalı uzman Seafar, Alman su yollarında kısmen otonom  iç su taşımacılığını teşvik etmek için armatörler HGK Shipping ve Reederei Deymann ile güçlerini birleştirdi.

İlgili üç taraf, uzaktan kumandalı seyahat veya azaltılmış mürettebatlı yolculukları, Alman ve Avrupa iç suyolu taşımacılığının gelecekteki uygulanabilirliğini korumak için çığır açan bir çözüm olarak gördüklerini söyledi.

Girişim, suyolu sistemini, ciddi uzman işçi sıkıntısı ve devam eden iklim değişikliği sürecinin ortaya çıkardığı zorluklar ve bunun bir ulaşım aracı olarak iç suyolu taşımacılığının uzun vadeli kapasitesi üzerindeki ilişkili etkileri ile başa çıkmak için desteklemek üzere tasarlanmıştır.

Seafar, uzaktan kumandalı iç su taşımacılığının ve gerçek koşullarda mürettebat seviyesi azaltılmış gemilerin güvenliğini ve güvenilirliğini doğrulamak için bakanlıklar, kamu yetkilileri ve federal eyalet hükümetleriyle yakın işbirliği içinde Almanya'daki çeşitli su yollarında teknoloji ve hizmetlerin gösterileceğini söyledi. .

HGK Shipping ve Reederei Deymann, girişim için yedi gemi sağlarken, Seafar, şirketin Belçika'da uzaktan kumandalı iç su yolu gemilerini ve iki kişilik azaltılmış mürettebatlı gemileri işleterek elde ettiği gerekli uzmanlık ve pratik deneyimi tanıtıyor. yıllar. Seafar, Duisburg'da 2023'ün ilk çeyreğinden itibaren gemileri uzaktan kumandayla işletecek bir uzaktan kumanda merkezine de yatırım yapacak.

Editör: Fulya Tekin