30 Saniye Arayla Metrobüs
İSTANBUL - İETT'den yapılan yazılı açıklamada, Haziran ayı İETT koordinasyon toplantısında, metrobüs hattında çalıştırılmak üzere Hollanda'dan getirilecek Phileas marka lastik tekerlekli araçların özelliklerinin ele alındığı belirtildi.
Her biri 1.2 milyon avroya mal olan araçların, işletme maliyetlerini üçte bir düşürerek, diğer araçlara göre çok daha kısa sürede amorti edeceği kaydedilen açıklamada, Avcılar-Topkapı metrobüs hattında yolcu taşıyan Mercedes Capacity marka otobüslerin Ağustos sonuna kadar sayıları 50'yi bulacak Phileas'larla birlikte hizmete devam edeceği ifade edildi.
Açıklamaya göre, İETT Genel Müdürü Mehmet Öztürk, koordinasyon toplantısında ''Hollanda'da İstanbul için özel olarak üretilen 26 metrelik Phileas'ların en önemli özelliği hibrit motorlu olmasıdır.''(AA)
DenizHaber.Com
Yorumlar
Kalan Karakter: