17 katlı gemide yok yok!
Golden Bay Tour, 100’e yakın acenteye Akdeniz turuna çıkan Amerikan Grand Princess gemisini tanıttı.
Venedik’ten 2 Ekim tarihi itibariyle hareket eden Amerikan Grand Princess’ın 10 Ekim’deki durağı İstanbul oldu. Turizm sektöründe 11. yılını kutlayan Golden Bay Tour, 100’e yakın havayolu şirketi temsilcisi ve acenteyi Grand Princess’ta ağırladı. Biz de TurizmdeBuSabah olarak rotasını Roma’da tamamlayacak olan gemiyi gezip, fotoğraf çekme imkanı bulduk. Ayrıntıları sizlerle paylaşıyoruz.
Golden Bay Tour, 5 büyük gemi şirketinin Türkiye’deki tek temsilcisi. Şirketin Genel Müdürlüğünü Tolgar Bıyıklı yürütüyor. Ozan Yaman, Travel Agencies Supervisor, Zafer Alten de Outgoing Manager olarak çalışıyor.
Dünyaca ünlü şirket Princess’in toplamda 17 gemisi bulunuyor. Yaz döneminde kuzeyde seyreden Grand Princess, önümüzdeki sezon Alaska turunu çıkacak.
Üç bin yolcu kapasiteli gemide, bin 110 personeli bulunuyor. 280 metre uzunluğundaki gemi, 17 katlı. Yaklaşık 900 balkonlu kamarası bulunan gemide, mini suitelerden oluşan özel bir güverte yer alıyor.
Gemide şans oyunlarının oynandığı büyük bir casino, gece kulübü ve en üst katta muhteşem bir disko yer alıyor.
Grand Princess’ta biri kapalı dört ayrı havuz yer alıyor. Kapalı olan havuz, hava şartlarına göre açılabiliyor. Sağlıklı yaşam salonunda ise kuş ve yürüyüş pistleri ve fitness salonu bulunuyor. Misafirler, özellikle bu salonda yer alan özel akıntıya karşı yüzme havuzuna büyük ilgi gösteriyor.
Gemide, ünlü eserlerin sergilendiği salonlar, 24 saat açık internet cafe, konferans salonu, gümrüksüz butikler, photo galery de yer alıyor.Çocuklar ve gençler içinde farklı yaş gruplarına ayrılmış özel mekanlar bulunuyor.
GRAND PRİNCESS’IN GEMİ MÖNÜSÜ
Grand Princess’ta üç ayrı ana restoran yer alıyor. Özel damak zevki isteyenler için deniz ürünleri, İtalyan mutfağı da mevcut...
Gemi mönüsü de farklı. Tüm yemekler 5 ayrı seçenek üzerinden yolculara sunuluyor. Tatlı ve şarap mönüsü de ayrı. Princess’ta 300 çeşide yakın şarap seçeneği var. Mönüde ’her zaman bulunabilir’ şekilde 5 yemek bulunuyor. Bu seçenekler, mönüdeki yemekleri beğenmeyen yolcular için konulmuş.
FİYATLAR, ANTALYA’DAKİ OTELLERLE AYNI OLMAYA BAŞLADI
Golden Bay Tour yetkilileri, özellikle son beş yıldır gemi seyahatinin çok büyük ivme kazandığını anımsatıyor. 5 sene önceki rakamlarla şimdiki rakamlar arasında en az 10 kat fark olduğunu anımsatan yetkililer, şu bilgileri veriyor:
"Bu işe ilk başladığımızda gemi şirketleri bizi ciddiye almamıştı. Bir hayli uğraştan sonra bu yıllara geldik. Türk turistler arasında moda oldu gemi seyahati. Gemi seyahatinde fiyatlar da eskisi gibi değil. Örneğin Yaz döneminde Karayipler’e bin 500 Euro civarında paket turla gidilebiliyor. Antalya’daki otel fiyatlarıyla başa baş olmaya başladı.
Yazın en çok Akdeniz programlarını satıyoruz. Kuzey Avrupa olarak Baltık başkentleri ve Fiyordlar’ı da çok sattık. Bu turda, 10 günde sekiz ülke görme imkanı sağlanıyor.
Kışın en çok rağbet edilen turlar ise Güney Amerika, Avustralya ve Yeni Zelanda..."
Eda ÖZSOY / TurizmdeBuSabah
Yorumlar
Kalan Karakter: