Venezuela'da izinli zamanlarında şehirde vakit geçirirken tutuklanan ve 35 gündür cezaevinde tutulan 5 Türk denizci serbest kaldı. Nurullah Nesim Celalioğlu, Tolga İlhan, 4. Mühendis Tayfun İçpınar, Murat Şimşek ve Ercihan Altın adlı Türk denizcilerin yurda döndüğü açıklandı.

İskenderun Denizcilik konuyla ilgili bir basın duyurusu yaptı.

Duyuru şu şekildedir:

"İskenderun Gemi İşletmeciliği Ltd Şti. tarafından işletilen Toros M gemisinin Venezuela Portogabello Limanı’nda bulunduğu sırada, limanın bulunduğu şehirde izinli olarak vakit geçiren 5 Türk denizci haksız bir şekilde tutuklanmış ve cezaevine gönderilmiştir.

Yaklaşık 35 gün boyunca cezaevinde tutulan Nurullah Nesim Celalioğlu, Tolga İlhan, Tayfun İçpınar, Murat Şimşek ve Ercihan Altın adlı Türk denizcilerin serbest bırakılması için ilk günden itibaren İskenderun Gemi İşletmeciliği ve sayın İbrahim Mazman gece gündüz demeden, denizcilerimizin serbest bırakılması olağanüstü çaba göstermiştir.

Bu süreçte, Dışişleri Bakanlığımız ve Venezuela Büyükelçiliğimiz bizi yalnız bırakmamış ve her türlü yardımı sağlamıştır. Tüm tarafların üstün gayretleriyle denizcilerimiz 09.12.2022 tarihinde serbest kalmış ve yurda dönmüşlerdir.

Bu süreçte şirketimizi yalnız bırakmayan, başta Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na, Venezuela Büyükelçimiz Sayın Naci Aydan Karamanoğlu’na, tüm Dışişleri Bakanlığı çalışanlarına, Venezuela Büyükelçiliği çalışanları Sayın Gamze Bıyık, Sayın Murat Dinç ve Sayın Mişel Deveci ile ayrıca Sayın Refik Gület’e sonsuz teşekkürlerimizi iletiriz.

Saygılarımızla,

İskenderun Gemi İşletmeciliği Ltd Şti."

iskenderun denizcilik

Denizciler elçilik binasında...

Editör: Nermin İstikbal