Trabzon'da küçük yaşlarda hobi olarak başladığı ahşap sanatını işe dönüştüren Boğaçhan Şatıroğlu, 17 sene önce açtığı 40 metrekarelik atölyesi ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD) başta olmak üzere birçok ülkeye gemi maketi yapıyor.
Trabzon'un Ortahisar ilçesindeki yaşayan 47 yaşındaki Boğaçhan Gökhan Şatıroğlu, 5 yaşında dayısının kendisine oyma küçük tekne yapması ile ahşap sanatına ilgi göstermeye başladı. Bir süre gemi taşımacılığında çalıştıktan sonra aklının bir köşesinde kalan ahşap sanatını yapmak için kolları sıvayan Şatıroğlu, evinde maket gemiler yapmaya başladı.
Zaman zaman arkadaşlarının marangoz atölyelerine giderek kesme işleri yapan Şatıroğlu, gelen talepler nedeniyle bir atölye açmaya karar verdi. 40 metrekarelik atölyesinde ahşap hünerlerini sergileyen Şatıroğlu'nun el emeği ürünleri yurt dışından da ilgi gördü.
Sosyal medya aracılığıyla ile gelen siparişlere yetişemeyen Şatıroğlu; Amerika, İngiltere, Fransa, Almanya ve Japonya gibi ülkelere maket gemiler tasarladı.
Devasa teknelerin birebir ölçekli planlarına göre gemi maketi yapan Şatıroğlu, 17 senedir 40 metrekarelik dükkanından yurtdışına çok sayıda maket gemi gönderdi.
Gemi maketinin yanı sıra ahşap saat, oyma sanatı ve resim gibi yetenekleri de bulunan Şatıroğlu, çocuklarının da ahşap sanatına ilgi gösterdiğini söyledi.
Yorumlar
Kalan Karakter: