Tersanelerde "Esnek Üretim" Önerisi
DenizHaber Yazarları fikirleriyle sektörümüzün ufkunu açmaya devam ediyor.
Yazarlarımızdan Cahit İstikbal'in "Batmayan İskele" önerisi büyük ilgi gördü. Öneri, internet ortamında pek çok mühendislik forumunda halen tartışılıyor ve beğeni topluyor.
Gemi İnşa sektörümüzü etkisi altına alan krizle ilgili de Yazarlarımızdan Fatih Yılmaz; "Esnek Üretim" modelini ortaya attı.
Bilindiği gibi Gemi İnşa Sanayii, önemli bir ağır sanayii yatırımı.
Ülkemizin milli değeri, milli serveti tersanelerimiz.
Ama yeni gemi inşa siparişi alamazsak (ki son altı aydır öyle oluyor) bu tersaneler ölü yatırım olarak durur, ekonomiye katkı getirmez yük olurlar. Oralarda çalışan binlerce işçi, mühendis herkes işsizler kervanına katılır.
Oysa böyle dönemlerde bu ağır sanayii yatırımlarını "esnek üretim" yöntemiyle ekonomiye katkı sağlar, üretim yapar hale getirebiliriz. Örneğin bu "fabrika" larda vagon üretilebilir. Ülkemizin demiryolu altyapısı kalkındırılabilir.
Fatih Yılmaz işte bu konuyu irdeliyor ve örneklerle nasıl yapılabileceğini açıklıyor.
Fatih Yılmaz'ın yazısını okumak için aşağıdaki linki tıklayabilir ya da sayfanın en üst kısmındaki Yazarla bölümünden seçebilirsiniz.
http://www.denizhaber.com/index.php?sayfa=yazar&id=30&yazi_id=100341
Yorumlar
Kalan Karakter: