Süveyş kanalındaki kazaya sebep dümen arızası
Süveyş kanalında önceki sabah meydana gelen ve 330 metrelik iki dev konteyner gemisinin çarpıştığı kazanın nedeninin Hamburg Süd gemisinde dümen arızası meydana gelmesi olarak açıklandı.
Geminin dümen hidrolik sistemlerinde bir arızanın meydana geldiği ve bu nedenle dümenin kendiliğinden iskele alabandaya basıldığı bildiriliyor.
Süveyş kanalında 29 Eylül günü sabah 8:30 sularında meydana gelen kazada 332 metre uzunluğundaki Maersk firmasına ait konteyner gemisi "Maersk Tanjong" ile Hamburg Süd firmasına ait ait Colombo Express adlı gemiler konvoyda iken çarpışmıştı. Çarpışma sonrası "Maersk Tanjong" gemisinden 3 konteyner denize düşerken, Colombo Express adlı 334 metre uzunluğundaki "Colombo Express" in İskele tarafında 20 metre uzunluğunda hasar oluşmuştu.
Maeresk Tanjong gemisinden düştükten sonra kaybolan 2 konteynerin de bulunduğu bildirildi.
.jpg)
Yorumlar
Kalan Karakter: