Elon Musk'un Starlink internet hizmetinin yüzlerce gemide yaygın ve hızlı bir şekilde benimsenmesi, tartışmasız 2023'ün en büyük gemi içi teknoloji gelişmesiydi.

 Gemi ofisin kesintisiz bir uzantısı olacak

Musk, Starlink'i denizcilik müşterilerine 2022'nin ortasında pazarlamaya başladı. Yaklaşık 12 ay içinde ticari ve kruvaziyer gemiciliğindeki  büyük isimlerin çoğu, filo çapında yüksek hızlı interneti mümkün kılan hizmet için kayıt yaptırdı.

ABD, İran'dan Ele Geçirilen Silahları Ukrayna'ya Gönderdi ABD, İran'dan Ele Geçirilen Silahları Ukrayna'ya Gönderdi

200 Mbps'nin üzerinde hız, internet hızı ve gecikme açısından önemli bir ilerleme olarak değerlendiriliyor.

Starlink'in bazı yetkili satıcıları, şimdi daha da büyük bir pazar payı elde etmek amacıyla IMO numarasına sahip herhangi bir geminin, deneme için ayda beş terabaytlık mobil öncelikli hizmetten iki ay boyunca ücretsiz olarak yararlanabileceği özel bir anlaşma başlattı.

Denizcilik Starlink kullanıcı terminalinin maliyeti 2.500 ABD doları ve aylık beş terabaytlık hizmetin maliyeti ayda 5.000 ABD doları olduğundan, bayilerin geniş bir alım beklentisiyle bu teklif 10.000 ABD doları değerinde...

Kullanıcı terminali kampanyaya dahil olmasa da, iki aylık ücretsiz deneme süresi bittikten sonra terminali iade etmeye karar veren sahiplere tam para iadesi sunuluyor.

Müşterileri Mart ayına kadar kayıt yapılabilecek bu benzersiz tanıtım teklifinden yararlanmaya çağıran satıcılar arasında Aage Hempel, Castor Marinem Welcome, IEC Telecom, Navarino, Satcom Station, Clarus Networks Group ve Tototheo yer alıyor.

Hong Kong'un Anglo-Eastern'ı, küresel gemi yöneticileri arasında Starlink'i ilk benimseyenlerden biriydi. Şirketin CEO'su Bjorn Hojgaard geçen yıl Starlink'in ve OneWeb ve Project Kuiper gibi diğer yeni uydu hizmetlerinin denizcilik tarihinde görülmemiş bir biçimde gemideki yaşamı değiştireceğini savundu. 

Hojgaard ;“Yakında denizciler her zaman çalışır durumda olacak ve karada alışık olduğumuz bağlantının aynısının tadını çıkaracaklar. Gemi, ekip üyelerinin makinelere daha yakın olacağı ofisin kusursuz bir uzantısı haline gelecek," yorumunu yaptı

Editör: Nermin İstikbal