Petrol Fiyatı 113 Dolara Yükseldi
LONDRA - OPEC'in aylık petrol piyasası raporunda, ''OPEC'in mevcut durumda günlük 32 milyon varilden fazla olan üretiminin talebi karşılamak ve stoklara katkıda bulunmak için yeterli olacağı'' ifade edildi.
Raporda, ''ABD ekonomisinin yavaşlayacağına ilişkin kaygıların artması ve yüksek benzin fiyatları yüzünden ikinci çeyrekte petrole olan talebin düşeceği'' belirtildi.
OPEC'e göre, petrol fiyatlarının yükselmesinde petrol arzının yeterli olmaması değil, ABD Doları'nın değerinin düşük olması, spekülatif ticaret ve siyasi gerginlikler etkili oluyor.
Bu arada petrolün varil fiyatı 113 doların üzerine çıktı.
ABD ham petrolünün varil fiyatı Mayıs ayı teslimi bir ara 113,66 dolara kadar yükseldi. Daha sonra 113,40 dolardan işlem görmeye başladı.
Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı da 111,85 doları gördükten sonra 111,54 dolara indi.(AA)
DenizHaber.Com
Yorumlar
Kalan Karakter: