Denizcilik teknolojisi şirketi Ocean Infinity'ye göre, uzaktan kumandalı gemi operasyonları - ve gelecekte otonom gemi operasyonları - karmaşık açık deniz görevleri için bile standart uygulama haline gelecek.

Ocean Infinity Baş Teknoloji Sorumlusu Josh Broussard'a göre, uzaktan yürütülen açık deniz gemi operasyonlarının oranını artırmanın üç zorlayıcı nedeni var.

“Denizde yapılan operasyonlar yüksek HSE maruziyetine sahiptir. Daha fazla otomatikleştirilmiş operasyonlarla, insanları olası zarar alanlarından uzaklaştırabiliriz. 

Broussard, daha az dramatik bir şekilde, insanları tekrarlayan, kirli ve genellikle sonuç olarak üç D'nin altında yer alan - sıkıcı, kirli veya tehlikeli - işe alınması zor rollerden çıkarabiliriz.

Çevre açısından, tipik bir destek gemisi düşünün. ROV'larla açık denizde çalışmak. 60 kişilik bir mürettebatı varsa, bu büyük insan grubu için uygun büyüklükte motorlara, jeneratörlere ve gerekli tüm tesislere sahip büyük bir gemi olması gerekir. 

Ancak daha dolaylı olan tüm yönleri de göz önünde bulundurmamız gerekiyor - 60 kişilik bir ekip, potansiyel olarak 120 kişinin, belki de her dört haftada bir, değişim için dünyanın her yerine uçması anlamına gelebilir.

Üçüncüsü, açık deniz operasyonlarında meydana gelen hataların çoğu insan hatasına kadar izlenebilir.

Uzaktan kumanda

Ocean Infinity, Mayıs 2023'te Southampton, Birleşik Krallık'ta ilk uzaktan kumanda merkezini (RCC) açarak bu yönü gerçeğe dönüştürecek. 

Editör: Nermin İstikbal