Hindistan Savunma Bakanlığı’nın bildirdiğine göre, küçük bir konteyner gemisi Pazar günü Hindistan açıklarında aniden alabora olarak battı.
Cumartesi günü, MSC Elsa 3 adlı besleyici gemi, Vizhinjam’dan Kochi'ye doğru 640 konteynerlik yüküyle seyir halindeydi. Ancak gemide bir yana yatma (trim/list) sorunu gelişti ve mürettebat acil yardım çağrısı yaptı. Geminin yatma açısı 26 dereceye kadar arttı ve yaklaşık 100 konteyner denize düştü.
Hint Donanması hızla olay yerine ulaştı ve MSC Elsa 3 mürettebatını can salından kurtardı.
Gemi batarken tanklarında yaklaşık 85 ton dizel ve 370 ton fuel oil bulunuyordu. Şu ana kadar ölçülebilir bir sızıntı tespit edilmedi ancak çevresel izleme çalışmaları sürüyor.
Batmanın nedeni henüz belirlenmiş değil. Hint yetkililerce paylaşılan görüntülerde, kurtarma sırasında deniz koşullarının ılımlı, dalgaların ise orta seviyede olduğu görülüyor.
MSC Elsa 3, 1997 yapımı küçük bir besleyici (feeder) konteyner gemisiydi. 28 yaşındaki bu gemi, son üç yılda yardımcı makineler, elektrik sistemleri, filikalar ve yangınla mücadele ekipmanları gibi birçok konuda liman devleti denetimlerinde eksikliklerle gündeme gelmişti. Bu tür eksiklikler genellikle sefer öncesinde giderilir ve sertifikalandırılır; bu nedenle her zaman gemideki mevcut durumu doğrudan yansıtmaz.
Bu olay, dünyanın en büyük konteyner hattı operatörlerinden MSC (Mediterranean Shipping Company)'ye ait bir geminin karıştığı son deniz kazası oldu. Daha önce de:
-
Şubat 2025’te MSC Baltic III Newfoundland açıklarında karaya oturmuştu,
-
Mart 2025’te MSC Houston V’de konteyner yığılma ve devrilme olayı yaşanmıştı,
-
Nisan 2025’te MSC Talia F, arıza sonrası acil çekilmek zorunda kalmıştı,
-
Mayıs 2025 başında ise MSC Antonia, Kızıldeniz’de karaya oturmuştu.
MSC, pandemi döneminde hızla büyüyerek filosunu genişletti. Bu büyüme, kısmen eski gemileri satın alarak ve yaşlanan gemileri serviste tutarak sağlandı. Ocak 2023'te 4,2 milyon TEU kapasiteye ulaşarak Maersk’i geride bırakan şirket, Mayıs 2023’te 5 milyon TEU, Temmuz 2024’te ise 6 milyon TEU sınırını aştı. Bugün MSC'nin toplam kapasitesi 6,6 milyon TEU’ya ulaştı ve şirketin siparişte olan 2 milyon TEU’nun üzerinde yeni gemisi bulunuyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: