Millilerden Kötü Başlangıç
CENEVRE - 13. dakikada Hamit'in sağ taraftan yaptığı ortada Nihat'ı geçen topa, 6 pas içerisinde müsait durumdaki Tuncay vurmak yerine kendini yere atınca takımını mutlak bir golden etti.
17. dakikada Simao'nun ceza alanına ortaladığı topa, ofsayt pozisyonundaki Pepe kafayı vurdu, ağlarla buluşan top gol olarak sayılmadı.
20. dakikada Nihat'ın ceza alanı dışından kullandığı serbest vuruşta barajdaki oyunculara çarpan top az farkla kornere çıktı.
29. dakikada Simao'nun serbest vuruştan kaleye gönderdiği sert şutta kaleci Volkan'ı geçen top üst direği sıyırarak auta gitti.
Karşılaşmanın ikinci yarısına Fatih Terim, Mevlüt'ün yerine Sabri'yi oyuna alarak başladı. Orta sahada oyunun hakimiyetini bir türlü eline alamayan Türkiye, kaliteli oyunculardan kurulu Portekiz karşısında kendisini sonuca taşıyabilecek gole kavuşamadı.
Portekiz ise daha istekli, daha çok golü düşünen futboluyla Türkiye kalesinde daha çok göründü. Portekiz, Pepe ve Raul'un golüyle, oyunun üstünlüğünü elinden bırakmadı. Portekiz, karşılaşmadan galip ayrılan taraf olurken, Türkiye'nin çeyrek final hayallerini de biraz olsun törpüledi.
Bu arada gruptaki diğer maçta Çek Cumhuriyeti, İsviçre'yi 1-0 yendi.
TERİM: ÜMİDİMİZİ KAYBETMEYECEĞİZ
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Portekiz maçı sonrası yaptığı açıklamada, sakatlıkların oyun düzenlerini bozduğunu belirterek, "2 maçımız daha var. Ümidimizi kaybetmeyeceğiz" dedi.
Terim, açıklamasında, şampiyonaya iyi başlayamadıklarını ifade ederek, İsviçre maçının çok önem kazandığını söyledi.
Karşılaşmanın ilk yarısında pozisyon bulamadıklarını ancak ikinci yarıda oyunda dengeyi kurdukları anda kötü bir gol yediklerini belirten Terim, "Servet'in sakat sakat oynaması, Gökhan Zan'ın da sakatlanması oyun kurgumuzu bozdu. Bazen böyle başlanabiliyor" diye konuştu.
Portekiz Milli Takımı Teknik Direktörü Scolari de Türkiye'nin beklediği gibi çok cesur oynadığını belirterek, "Gruptan çıkmak için 6 puan yeter. Biz işin yüzde 50'sini aldık" dedi. (AA)

DenizHaber.Com
Yorumlar
Kalan Karakter: