İngiltere'nin en büyük konteyner limanlarından biri olan Liverpool Limanı'ndaki yüzlerce liman işçisi, maaş ve istihdam nedeniyle iki hafta daha grev yapacak.

Unite sendikası, son haftalardaki endüstriyel eylemin ardından yaklaşık 600 liman işçisinin 24 Ekim'den 7 Kasım'a kadar yeniden işi bırakacağını  açıkladı.

Liman sahibi Peel Holdings, %10,2 civarında bir maaş artışı teklif etti, ancak sendika, artışın sadece %8,2 civarında olduğunu ve gerçekte %12,3 enflasyon oranına kıyasla bu artışın yeterli olmadığını belirtti.

Bu grev açıklaması, İngiltere'deki en büyük ikinci liman grubu olan Peel Ports, liman tarafından elleçlenen konteyner hacminde belirgin azalma olduğunu öne sürerek 132 personele işten çıkarma bildirimi yayınladığında yapıldı.

Unite genel sekreteri Sharon Graham, "Şirket, bu anlaşmazlığı çözmek için müzakereler yapmak yerine işçileri tehdit etmeyi ve sunduğu anlaşma hakkında defalarca yanlış yönlendirmeyi seçti" dedi.

Sendika genel sekreteri, olası grev eylemi konusunda liman rıhtım müdürlerini, vardiya yöneticilerini ve gemi trafik hizmetleri görevlilerini oylamaya hazırlandığını belirtti ve bunun da yaratacağı birleşik etkinin tüm limanı çalışmaz hale getireceği şeklinde uyarıda bulundu.

Editör: Nermin İstikbal