Güvenilir bir konteyner finansal tahmin kaynağı, gemi endüstrisi için 2023 yılının kaderi hakkında  çağrı yaptı. Kaynak, bu yılın sektör tarihindeki en iyi üçüncü kombine yıllık sonuçlar alabileceğini öne sürdü.

Blue Alpha Capital'in üç aylık liner kar raporları ve konteyner taşımacılığının 2020'den beri devam eden rekor kazançları sırasında önemli bir başvuru haline gelen John McCown, liner taşımacılığının bu yıl 327. milyar $ gelir üzerinden 43.2 milyar $ birleşik net gelir elde edeceğini tahmin ediyor. 

Sea-Intelligence tarafından yapılan analize göre, üç yılda (2020, 2021 ve 2022) yapılan faiz ve vergi (EBIT) öncesi kar, önceki 63 yıllık konteyner taşımacılığı tarihinin birleşik kârından daha fazla.

Analistler, pek çok kıyamet ve kasvet manşetiyle başlayan bir yıl olan 2023'te hat karlılığı konusunda bölünmüş durumda.

Splash'ın yılın başında yayınladığı yıllık konteyner tahmin raporunda sektörün bu yıl 15 milyar dolar kar edeceğini tahmin ediyordu.

Yatırım bankası Jefferies'in analizine göre, oranlar istikrar belirtileri gösteriyor. Şanghay Konteynerli Navlun Endeksi (SCFI) Cuma günü 908'den 923'e yükseldi ve Haziran 2022'den bu yana nominal olarak en büyük artışı. Bu %1,7'lik artış Aralık 2021'den bu yana en büyük artışı oldu.

Spot ve kontratları içeren Çin Konteynerli Navlun Endeksi (CCFI), geçen hafta %1,9 düşerek yılbaşından bugüne düşüşünü %24,6'ya getirdi

Editör: Nermin İstikbal