KOSGEB’den Çağrı
Kosgeb Ordu İl Müdürü Sinan Şahin, Ordu Ticaret Ve Sanayi Odası Meclis Toplantısında İşadamlarina Kosgeb Destekleriyle İlgili Sunum Yaptı
Yayınlanma :
25.02.2016 13:35
Güncelleme :
25.02.2016 13:35
Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Meclis toplantısına katılan ve burada iş adamlarına bir sunum gerçekleştiren Sinan Şahin, KOSGEB desteklerinden KOBİ’lerin yararlanabilmesinin yanı sıra iş kurmak isteyenlerinde yararlanabileceğini belirtti. İş kurmak isteyen girişimcilerin uygulamalı girişimciler eğitimini tamamlayarak işini kurabileceğini, İŞGEM girişimcileri ve yüksek öğretim kurumları tarafından örgün eğitim kapsamında verilen girişimcilik derslerini başarı ile bitirenlerin bu desteklerden yararlanabileceğini vurgulayan Şahin, “Girişimciye geri ödemesiz olarak 2 bin TL işletme kuruluş desteği, 18 bin TL makine, teçhizat ve ofis donanımı desteği, 30 bin TL işletme giderleri desteği veriliyor. Geri ödemeli olarak sabit yatırım desteği olarak 100 bin TL veriliyor. Kadın girişimci, gazi, birinci derecede şehit yakını veya engelli girişimciye oran 20 puan arttırılır. Ayrıca destekler kapsamında yurt içi fuar desteği, yurt dışı iş gezisi desteği, tanıtım, eşleştirme, nitelikli eleman, danışmanlık, eğitim, enerji verimliliği, tasarım, mülkiyet, belgelendirme, gönüllü uzmanlık destekleri de verilir” dedi.
Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ufuk Ünal, Sinan Şahin’e verdiği bilgiler için teşekkür ederek, KOBİ’lerin ve iş kurmak isteyenlerin bu desteklerden yararlanması gerektiğini dile getirdi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefre
Yorumlar
Kalan Karakter: