QatarEnergy, sekiz adet süper boyutlu LNG taşıyıcısının inşası için Hudong-Zhonghua Shipbuilding ile bir sözleşme imzaladı.

Katar'da halihazırda, Uzak Doğu, Avrupa ve diğer çeşitli pazarlara tedarik sağlayan, yaklaşık 266.000 metreküp taşıma kapasitesine sahip, uzun vadeli bir kiralamada olan 14 Q-Max gemisi bulunuyor. 

Hudong-Zhonhua Shipbuilding, geçen sonbaharda tasarımıyla ilgili ayrıntıları yayınlayarak , gemilerin mevcut en büyük gemilerle aynı genel boyutlara sahip olacağını ancak taşıma kapasitesinin artacağını bildirdi. Tersane, gemiyi 1.128 feet (344 metre) uzunlukta tutarak dünya çapında 70'ten fazla terminale yanaşabileceğinin altını çizdi. 

YSA Design, katamaran gövdedli yelkenli yolcu gemisi tasarladı YSA Design, katamaran gövdedli yelkenli yolcu gemisi tasarladı

Hudong-Zhonghua, geçen yıl dünyanın en büyük LNG taşıyıcısı için tasarım konseptini sunmuş, Konsept, önde gelen klas kuruluşlarının birçoğundan prensipte onay almıştı.

2028 ve 2029'da teslim edilmesi planlanan yeni Q-Max boyutlu gemiler için herhangi bir fiyat açıklanmadı. Çin'deki standart 174.000 m3'lük birimlerin yaklaşık 245 milyon $'a mal olacağı bildiriliyor.

Editör: Nermin İstikbal