İsviçre'den Japon Balığına Hak
Yasa, Japon balıklarından atlara, köpeklere kadar birçok evcil hayvana önemli haklar getiriyor. Zarara uğramalarını önlüyor. İşte yasanın satırbaşları:
* Yasa özellikle köpek sahibi olmak isteyen kişiler için çok sıkı denetim getiriyor. Buna göre evinde köpek beslemek isteyenler biri teorik biri de uygulama olmak üzere iki kursa katılacak. Kurs ücreti köpeğin sahibi tarafından ödenecek. Teorik kursta köpeğin ihtiyaçları hakkında bilgi alacaklar. Uygulamalı olanda ise köpek ile sokakta nasıl yürünmesi gerektiği, karşılaşılabilecek zorlu durumlarda nasıl davranılması gerektiği gibi konularda pratik yapacaklar.
* Yasa “sosyal hayvan” olarak tanımladığı akvaryum balıkları konusunda da yaptırımlar getiriyor. Buna göre akvaryumun tüm köşeleri cam olamayacak ya da uzun köşelerden biri boyanacak. Böylece balıkların “aklının karışması” engellenecek.
* Akvaryumlar mutlaka balıkların gece gündüz farkını anlayabilecekleri iyi ışık alan yerlere konulacak.
* Balıkçılar, balıklara acı vermeden nasıl oltayla balık tutacakları konusunda eğitime tabi tutulacak.
* Koyun, keçi ve at yetiştiren çiftçiler bunları tabanı beton olan ahır ve ağıllarda tutamayacak.
* Atların tek başlarına yetiştirilmesine izin verilmeyecek. At yetiştirmek isteyen kişi en az 2 tane at almak zorunda olacak.
Vatan
Yorumlar
Kalan Karakter: