HD Hyundai, Filipinler’de Büyük Tersane Operasyonuna Başlıyor
Güney Koreli gemi inşa devi HD Hyundai, 2025 Ocak ayından itibaren Filipinler’de büyük ölçekli gemi üretimine yeniden başlıyor. Şirket, Cerberus’a ait eski Hanjin Subic Bay tersanesinde 200 hektarlık alanı 10 yıllığına kiraladı ve önümüzdeki on yıl içinde yaklaşık 550 milyon dolar yatırım yapacak.
Tesis, 250 metre uzunluğa kadar ürün tankerleri üretecek ve yılda 10 gemi kapasitesine sahip olacak. İnşa süresi gemi başına 16-18 ay olarak planlanıyor. Şimdiden 3.500 işçi işe alındı, kaynakçılar ve diğer teknik personel için eğitimler devam ediyor. Tam kapasiteye ulaşıldığında istihdam sayısının 7.000’e çıkması bekleniyor.
Filipinler Devlet Başkanı Ferdinand Marcos, projeyi “denizcilik üretimini Subic’e geri getirecek ve Filipinliler tarafından işletilen gemilerin yine Filipinliler tarafından üretilmesini sağlayacak” sözleriyle değerlendirdi.
Subic Tersanesi’nin yeniden faaliyete geçmesiyle ilk siparişler de geldi. Japon Nissen Kaiun, 2028’in ilk çeyreğinde teslim edilmek üzere iki LR2 tanker, Hong Kong merkezli Cido Shipping ise dört tanker siparişi verdi.
HD Hyundai, Filipinler yatırımının yanı sıra Fas, Hindistan, ABD, Vietnam ve Suudi Arabistan’da da tersane projeleri yürütüyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: