Haydarpaşa Garı ve çevresinin kentsel dönüşüm projesiyle yeniden düzenlenmesine karşı çıkan sivil toplum kuruluşlarının (STK) oluşturduğu iletişim grubu Haydarpaşa Dayanışması, Haydarpaşa Garı'nda bir dizi etkinlik başlattı.
Garda 4 gün süreyle ''Toplum, Kent ve Çevre İçin Haydarpaşa Buluşması'' adıyla gerçekleştirilecek etkinliklerin başlatılması nedeniyle düzenlenen basın toplantısında Haydarpaşa Dayanışması'nı oluşturan 86 STK adına ortak açıklama yapan TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Eyüp Muhçu, projenin sakıncalarının kamuoyuna anlatılmaya çalışıldığını söyledi.
Muhçu, ''2 yıla yakın süredir Haydarpaşa Garı, Kıyı ve Liman Alanı ile Tarihi Haydarpaşa Lisesi ve Selimiye Kışlası'nı da kapsayan geniş bir bölgenin 'Dünya Ticaret Merkezi ve Kruvaziye Liman' haline dönüştürülmesi için hummalı bir çalışma yürütülmektedir. İstanbul'un tarihi, kültürel ve doğal değerleri, lojistik ve ulaşım olanakları açısından son derece önemli olan bu bölge, yeni dolgu alanlarının da ilavesiyle küresel sermaye gruplarının hizmetine sunulmak istenmektedir'' dedi.
Bu projenin uygulanabilmesi için yapılmak istenen hukuksal düzenlemelerle ilgili Danıştay 10. Dairesinin iptal kararı, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun da olumsuz raporları bulunduğunu ifade eden Muhçu, buna rağmen proje çalışmalarının ısrarla sürdüğünü söyledi.
İstanbul 5 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 6 ay önce aldığı bir kararla bölgeyi ''Tarihsel ve Kentsel SİT Alanı'' olarak ilan ettiğini kaydeden Muhçu, kurulun bu kararının yayımlanmasının 6 aydır engellendiğini, bağlayıcı hükümler içeren bu kararın yayımlanmasından önce de proje ve inşaat ihalelerinin hukuka aykırı olarak gerçekleştirilmek istendiğini savundu.
Kurul kararının ihaleden önce yayımlanması gerektiğini belirten Muhçu, ''Aksi halde başta hukuk olmak üzere tüm değerlerimiz ayaklar altına alınmış olacaktır. Bu tarihi kararın bir an önce yayımlanması ve bu hukuksuzluğun giderilmesi için TBMM'nde soru önergesi verilerek konunun gündeme taşınması amacıyla duyarlı milletvekillerimizin katkı ve desteklerine gereksinim vardır'' diye konuştu. 2004 yılında çıkarılan ve ''Haydarpaşa Kanunu'' olarak nitelediği 5234 Sayılı Kanunu da eleştiren Muhçu, doğru çözümün, demiryolu ve deniz taşımacılığının Marmaray Projesi'nin Haydarpaşa Garı ve Limanı ile bağlantısının kurulması olduğunu kaydetti.
DenizHaber.Com
Yorumlar
Kalan Karakter: