4090 GRT genel kargo gemisi M / V Arife adlıTürk gemisi, Akdeniz'de yanan Ukrayna gemisindeki 12 mürettebatı kurtardı

Panama bayraklı 4090 GRT  M / V Arife adlı Türk kargo gemisi Akdeniz'de yanan Bellatrix adlı Ukrayna gemisindeki 12 denizciyi kurtardı.
8 Nisan 2020 sabahında, Reggio Calabria Liman yetkilileri Palermo Radyo'su aracılığıyla yanan bir geminin imdat çağrısını duydu. Geminin makine dairesinde çıkan yangın kıç bölümüne de sıçrayarak kontrol edilemez bir hal aldı.

Reggio Calabria Sahil Güvenlik Komutanlığı, kurtarma koordinasyonunun Roma'daki Sahil Güvenlik Operasyon Merkezin'den bölgedeki tüm gemilerin gönderilmesini emrederek geminin imdadına yetişti.

Bellatrix'in 12 mürettebatı, bölgeden transit olarak geçen Panama Bayraklı Türk sahipli 4090 GRT M / V Arife kargo gemisi tarafından kurtarıldı.

Yanan gemide yük bulunmadığı kayıtlara geçerken, Sahil Güvenlik uçakları ve gemilerinin araç sistemleri ile sürekli olarak izlenen bölgede bir ize rastlanmadığı bildirirdi. Yanan gemiye önümüzdeki 36 saat içerisinde nakliye şirketi tarafından kiralanan bir römorkörle ulaşılacak gemi Aliağa Limanı'na geri döndürülecek.

Denizhaber.com

Editör: TE Bilişim