Tuzla Geleneksel Balık Günü
DenizHaber.Com çalışanlarının da katıldığı güne ilgi büyüktü. Etkinlik, havanın kapalı olması sebebiyle Denizcilik Fakültesi Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi.
Törenin açılış konuşmasını yapan İstanbul Teknik Üniverstesi Mezunlar Derneği Başkanı Atilla Kocataş, geçmişten bugüne gelen abi kardeş ilişkisinin, her yıl düzenlenen Balık Günü'yle birlikte canlı tutulduğunu, günlük yaşantıda karşılaşma şansı bulamayan arkadaşların bu günde bir araya gelme şansı olduğunu söyledi. Konuşmasında yeni açılacak olan denizcilik üniverstesi konusuna da değinen Kocataş, Mezunlar Derneği olarak yeni açılan üniversenin kendilerini mutlu ettiğini, öncelikle gençlere aşılanması gerekenin deniz sevgisi olduğunu söyledi.
Tören, Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Doktor Aydın Şalcı'nın konuşmasıyla devam etti. Şalcı, yaptığı konuşmada Denizcilik Fakültesi'ndeki yeniliklerden, bitirilen ve hanüz yapım aşamasında olan projelerden söz etti. Dünyanın en iyi simülatör merkezine sahip olduklarını sözlerine ekleyen Dekan Şalcı, 2007-2008 Dönemi Mezuniyet Töreni'nin 1 Temmuz günü gerçekleştirileceğini söyledi.

Tören şehitlerimiz ve denizde kaybettiğimiz eski mezunlar anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı

Törenin açılış konuşmasını yapan İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği Başkanı Atilla Kocataş

İStanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Şalcı

Ulaştırma Eski Bakanı ve Denizcilik Eski Müsteşarı İsmet Yılmaz törende bir konuşma yaptı
Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, yaptığı konuşmada üyesi bulunduğu kurum adına birarada bulunmaktan duyduğu gururu dinleyicilerle paylaştı.
Denizcilik Müsteşarları dekan Şalcı ile derin bir sohbet içindeler

Törene katılanlar arasında, kendileri de Denizcilik Yüksek Okulu mezunları olan DenizHaber yazarlarından Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Başkanı Kaptan Cahit İstikbal ve Yüksek Denizcilik Okulu mezunlarının biraraya gelerek kurmuş olduğu en büyük şirket olan Dekaş Yönetim Kurulu Başkanı Kaptan Aykut Erol da vardı.
Törende Karadeniz Halk Oyunları ekibi bir gösteri sundu

Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu'na fakültede yer alacak olan Atatürk resimleri sergisinden bir resim hediye edildi.

Denizcilik Yüksek Okulu mezunlarından Atilla Günsur sözü ve bestesi kendine ait olan bir parçayı seslendirdi: "Kaptanın Seyir Defteri"

Kılavuz Kaptan Ülkü Özyayla, Baş Kılavuz Kaptan İsmail Akpınar, Kaptan Mukadder Sevinçhan, Cahit İstikbal, kaptan Aydın Erdem, Kaptan Atilla Günsur, Kaptan Ali Akpınar DenizHaber standını ziyaret ettiler.

DenizHaber.Com ailesi de Balık Günü'ne katılarak ilgilenenlere bilgiler verdi.
DenizHaber Ajansı - Seda Toplan
Yorumlar
Kalan Karakter: