Dubai merkezli terminal işletmecisi DP World, Brezilya'nın Santos Limanıdaki tesislerini genişletmek ve modernize etmek için 38 milyon dolarlık bir yatırım yapacağını duyurdu.

Yatırımın yıllık hareket kapasitesinin 1,2 milyon teu'dan 1,4 milyon teu'ya çıkması ve rıhtımın 1.100 m'den 1.300 m'ye genişletilmesi bekleniyor. 

Genişletme ayrıca limandaki selüloz ihracat kompleksinin kapasitesini yıllık 3,6 milyon tondan 5,4 milyon tona çıkaracak.

DP World, Santos Limanı'na 577 milyon dolardan fazla yatırım yaptı. Bu son yatırım, şirketin Brezilya'da faaliyete başladığı Temmuz 2013'ten bu yana üçüncü yatırımı olacak.

DP CEO'su Fabio Siccherino ;“Santos Limanı'na yatırım yapmak, limanın bölgedeki ulaşım ve lojistik için kritik bir arter olma konumunu yansıtan hesaplı bir hareket. Fazla alan ve demiryolu erişimi ile limanın konumunun kapasiteyi artırma fırsatı sağlaması açısından güçlü bir avantajımız var. Sonuç olarak, kargo çeşitlendirme stratejimizi destekleyecek, ulusal ekonomi sektörlerinin ihtiyaçlarını karşılamaya yardımcı olacak ve Brezilya ürünlerini küresel pazarda daha rekabetçi olacak şekilde konumlandıracak yeni projeler geliştirme esnekliğine sahibiz,” dedi

Editör: Nermin İstikbal