CHP’de Delege Seçimine ’Tarih’ Tepkisi
Chp Çerkezköy İlçe Başkan Adayı Barış Erdoğan, Eski İlçe Başkanı Saim Özkan Ve Eski İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri İle Birlikte Düzenlediği Basın Toplantısında, Delege Seçimi Tarihlerini Eleştirdi.
Yayınlanma :
01.03.2016 16:33
Güncelleme :
01.03.2016 16:33
“USULSÜZLÜKLER VE DEMOKRATİK OLMAYAN UYGULAMALAR”
CHP Çerkezköy İlçe Başkan Adayı Barış Erdoğan, eski İlçe Başkanı Saim Özkan ve eski ilçe yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Çerkezköy, Çorlu ve Süleymanpaşa’da yapılan delege seçimlerinin iptal edildiğini ve yenilenmesine karar verildiğini belirten Barış Erdoğan, "Seçimlerin iptal edilmesinin nedeni. yapılan usulsüzlükler ve demokratik olmayan uygulamalardı. Süreci özetlemek gerekirse, aslında her şey Saim Özkan başkanlığındaki yönetiminin 16 Temmuz 2014 tarihinde haksız ve hukuksuz bir şekilde bazı baskılar sonucu görevden alınmasıyla başladı. Daha sonrada 5 kişilik kayyum heyeti atandı. Bu dönemde de birçok yanlışlıklar devam etti ve bu günlere geldik” dedi.
“İTİRAZDA BULUNDUK”
Delege seçimlerinde ilçe yönetiminin kongre yönetmenliğine aykırı işlemler yaptığını ileri süren Erdoğan, “Eylül 2015 tarihinde başlayan kongre süreci 1 Kasım seçimleri dolayısıyla genel merkezimizce 2015 Kasım-Aralık aylarına ertelenmişti. Bu süreçte Çerkezköy ilçe yönetimi yapması gereken delege seçimlerini yapmayıp, tüzüğe ve yönetmenliklere aykırı hareket etmiştir. İlçe Seçim Kurulu ve genel merkeze yaptığımız yazılı itirazlar sonucu genel merkez usulsüz, tüzüğe ve kongreler yönetmenliğine aykırı işlemler yapıldığı için Çerkezköy de yapılacak ilçe kongresini durdurmuş ve ileri bir tarihe ertelemiştir. Gelinen noktada Tekirdağ İl Kongresi bizimle aynı kaderi paylaşan Süleymanpaşa, Çorlu ve Çerkezköy üye ve delegelerinden yoksun bir şekilde yapılmıştır. Genel Merkezimiz kongreler sürecini tekrar başlatmış olup delege seçimi yapılmayan Çerkezköy’de seçim sürecinin tamamlanması için ilçe başkanlıklarına bir genelge göndermiştir” ifadelerini kullandı.
“YANLIŞLIKLAR DEVAM EDİYOR”
CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı yönetiminin bir süredir yanlışlık yaptığını ve bu yanlışlıkların devam ettiğini öne süren Erdoğan, "İtirazımız ve mücadelemiz sonucunda Çerkezköy İlçe Teşkilatı yönetimi masa başında değil, sandık başında delege seçimi yapmak zorunda kalmıştır. Ama yanlışlıklar devam etmektedir. Delege seçimi tarih ve saatleri ilçemizde yaşayan üyelerimizin çalışma koşullarına uygun değildir. Bizim istediğimiz ise delege seçiminin 13 Mart 2016 Pazar günü 08.00-17.00 saatleri arası yapılması yönündedir. Bu konuda örnek çoktur. Milletvekilliği ve belediye başkanlığı aday belirleme seçimleri bu şekilde yapılmış ve başarılı olmuştur. Sonuç itibariyle bizim tek isteğimiz geniş katılımlı şeffaf bir seçim süreci yaşanılmasıdır” diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefre
Yorumlar
Kalan Karakter: