Yalova’dan Bozcaada’ya gitmek üzere GrayWolf isimli teknesiyle denize açılan ve parçalanmış halde bulunan Mazu Yacht’ın sahibi Halit Yukay’ın kaybolması olayı ile ilgili soruşturma sürerken, tutuklu bulunan Arel 7 kuru yük gemisinin donatanı Armar Denizcilik’ten dikkat çeken bir açıklama geldi.
AREL 7 adlı kuru yük gemisinin donatanı, gemi personeline yönelik basında çıkan eleştirilere sert bir açıklama yaptı.Açıklamada, gemi personelinin ifadelerinin çarpıtıldığı ve kamuoyunun yanıltıldığı ifade edildi. Ayrıca, gemi personelinin hukuka aykırı şekilde telefonlarına el konulduğu ve iletişimlerinin engellendiği, bu nedenle 5 saat boyunca ne donatanlarıyla ne de aileleriyle iletişim kurabildikleri belirtildi. Buna rağmen, hiçbir gemi personelinin yatla çarpışma olduğunu ifade etmediği vurgulandı. Donatan, olayın tüm delillerinin henüz toplanmadığını ve hukuka aykırı yollarla edinilmiş materyallerle oluşturulan olay kurgusunun soruşturmaya yön veremeyeceğini belirtti. Bu nedenle, personele yöneltilen ağır ithamları reddettiklerini kamuoyuna duyurdular.
Şirket adına Memişoğlu & Kurun Avukatlık Ortaklığı tarafından yapılan açıklamada, medyaya yansıyan bazı demeçlerin gerçeği yansıtmadığı ve gemi personelinin ifadelerinin çarpıtıldığı belirtildi.
“Deliller Henüz Dosyada Yok”
Açıklamada, olayla ilgili VTS kayıtları ve bilirkişi raporları gibi kritik delillerin henüz soruşturma dosyasına eklenmediği vurgulanarak, hukuka aykırı yollarla edinilen görseller ve materyaller üzerinden oluşturulan kurgulara itibar edilmemesi gerektiği ifade edildi.
“Mürettebat Tam İş Birliği Yaptı”
Donatan, gemi personelinin adli makamlara her aşamada tam iş birliği yaptığını, buna rağmen iletişim engeli yaşadıklarını ve telefonlarına hukuka aykırı şekilde el konulduğunu belirtti.
“Algı Operasyonuna İzin Vermeyeceğiz”
Açıklamda şu ifadelere yer verildi:
“Hukuki ve uzmanlık altyapısı olmayan, duygusal yaklaşımlarla verilen demeçlerde, gemi personelinin ifadeleri net olarak çarpıtılmıştır.”
Müvekkilimize ait AREL 7 gemisi, gemi kaptanı ve personeliyle ilgili basın-yayın organlarında çıkan haberlere istinaden bir basın açıklaması yapma gerekliliği doğmuştur.
Öncelikli dileğimiz, bahse konu deniz kazasında kaybolan Halit Yukay’ın bir an önce bulunup sağlıklı şekilde ailesine ve sevdiklerine kavuşmasıdır.
Ancak, hukuki ve uzmanlık altyapısı olmayan, sadece duygusal yaklaşımlarla verilen demeçlerde, gemi personelinin ifadeleri net olarak çarpıtılmış ve kamuoyu yanlış bilgilendirilmiştir. Gemi personeli olayın aydınlatılması için adli makamlara sürecin her anında yardımcı olmuş ve tüm bilgiler ilgili birimler ile açık yüreklilikle paylaşılmıştır.
Gemi personelinin hukuka aykırı şekilde telefonlarına el konulduğundan ve iletişim kurmaları engellendiğinden 5 saat boyunca ne tarafımızla ne de aileleri ile iletişim kurabilmişlerdir. Baskı altında olmalarına rağmen hiçbir gemi personeli bahse konu yatla çarpışma olduğunu ifade etmemiştir. Söz konusu hukuka aykırı el koyma ve baskı ile ilgili olarak savcılık nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmuştur.
Olayın tüm delilleri henüz toplanmamış, VTS kayıtları, bilirkişi ve analiz raporları henüz soruşturma dosyasına girmemişken, hukuka aykırı yollarla edinilmiş, seçili görsel ve materyallerle yaratılan olay kurgusunun soruşturmaya yön veremeyeceğini ve personele yöneltilen ağır ithamları reddettiğimizi tüm kamuoyuyla paylaşmak isteriz.

Yorumlar
Kalan Karakter: