Savunma Bakanlığı, ABD'ye ait geminin Yemen yakınlarında füzeyle vurulduğunu açıkladı

ABD Merkez Komutanlığı, geminin Connecticut merkezli bir nakliye şirketine ait olan M/V Gibraltar Eagle olduğunu tespit etti.

Beyaz Saray, Yemen'deki Husi hedeflerine saldırıp vurmayı değerlendiriyor

Fox News baş ulusal güvenlik muhabiri Jennifer Griffin, Kızıldeniz saldırılarına ilişkin en son gelişmeleri 'Özel Rapor'da paylaşıyor.

ABD'li yetkililer, Pazartesi günü Aden Körfezi'nde ABD'ye ait bir geminin Yemen'den atılan bir füzeyle vurulduğunu söyledi.

ABD Merkez Komutanlığı, geminin Marshall Adaları bandıralı bir dökme yük gemisi olan M/V Gibraltar Eagle olduğunu tespit etti. Geminin sahibi Stamford, Connecticut merkezli bir nakliye firması olan Eagle Bulk.

İran destekli Husi militanları, 15 Ocak'ta saat 16.00 civarında (Sana saatiyle), Yemen'in Husi kontrolündeki bölgelerinden gemisavar balistik füze ateşledi ve Marshall Adaları bayraklı ABD bandıralı M/V Cebelitarık Kartalı'nı vurdu. ABD Merkez Komutanlığı X'e yaptığı açıklamada, "sahip olunan ve işletilen konteyner gemisi" dedi. Açıklamaya göre herhangi bir yaralanma veya ciddi hasar bildirilmedi. Gemi yolculuğuna devam ediyor.

Bu, Husilerin 19 Kasım'dan bu yana ticari gemilere düzenlediği 30'uncu saldırı.

ABD; Venezuela Petrolüne Yeniden Yaptırım Uygulamayı Planlıyor ABD; Venezuela Petrolüne Yeniden Yaptırım Uygulamayı Planlıyor

CENTCOM, YEMEN'DEKİ SON HUTİ SALDIRISI SONRA AÇIKLAMA YAYINLANDI

Ortadoğu sularını denetleyen Birleşik Krallık Deniz Ticaret Operasyonları (UKMTO) da Pazartesi günkü saldırıyı doğrulayarak, saldırının Aden'in yaklaşık 180 mil güneydoğusunda gerçekleştiğini söyledi.

UKMTO, Yemen'in Aden kentinin 95 deniz mili güney doğusunda bir olayla ilgili bir rapor aldı. Kaptan, geminin iskele tarafının yukarıdan bir füzeyle vurulduğunu bildirdi."

Açıklamada, "Yetkililer soruşturma yapıyor. Gemilere dikkatli geçiş yapmaları ve şüpheli faaliyetleri UKMTO'ya bildirmeleri tavsiye ediliyor" denildi.

ABD'nin Perşembe gecesi ve Cuma gecesi saldırılarından bu yana Husi isyancıları, Kızıldeniz ve Aden Körfezi'ndeki uluslararası nakliye yollarına en az üç balistik füze ve bir seyir füzesi ateşledi.

Bu saldırılar arasında Husilerin 12 Ocak Cuma günü Kızıldeniz'e bir balistik füze fırlatması da yer alıyor. Hiçbir gemi etkilenmedi.

14 Ocak Pazar günü bir ABD savaş uçağı, Husi militanlarının Kızıldeniz'in güneyindeki USS Laboon'a fırlattığı seyir füzesini önledi.

ABD Merkez Komutanlığı, Cebelitarık Kartalı'na yönelik saldırının yanı sıra, günün erken saatlerinde Yemen'den ikinci bir füzenin de ateşlendiğini söyledi. Ticari nakliye şeritlerine girmedi.

"Günün erken saatlerinde, Sana saatiyle 14.00 civarında, ABD Kuvvetleri, Güney Kızıldeniz'deki ticari nakliye rotalarına doğru ateşlenen bir gemisavar balistik füze tespit etti. Füze uçuşta başarısız oldu ve Yemen'deki karaya çarptı. Yaralanma olmadı. veya hasar bildirildi" ifadesi okundu.

Editör: Fulya Tekin