Rus armatörler gemi satın almak için Çin'e yöneldi

Çin'e taşımacılıkyapan Rus nakliye şirketleri, ülke Rusya'ya dost olmaya devam ettiği için Çinli  armatörlerden gemi satın almak istiyor.

Şubat ayında Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından Rusya'ya uluslararası yaptırımlar uygulandıktan sonra, birçok ana hat işletmecisi ülkeye hizmetlerini askıya aldı.

Londra'dan Loadstar'ın haberine göre, Transit, Swift Line ve Inteco Lines gibi Rus nakliye şirketleri bu sorunla başa çıkmak için yaz aylarında Çin'e kendi nakliye hizmetlerini başlattı.

Bir komisyoncu şunları söyledi: 'Yalnızca Çinli armatörler Ruslarla işlem yapmayı kabul edecek. Diğer ülkelerden, özellikle Avrupa'dan olanlar, yaptırımlara maruz kalmaktan çok korkuyorlar. Ancak asıl zorluk, Rus bankalarından fon almaktır.'

Bir Rus nakliyeciye bilinen son gemi satışı, Transit tarafından Temmuz ayında Qingdao China Gem Ship Management'tan satın alınan 2008 yapımı 704 TEU Transit Shamora'ydı.

Broker, birçok ana rotada navlun oranları düşerken bile Rusya-Çin/Asya kargo hacimlerinin ve oranlarının sabit kaldığını açıkladı. Nakliyeciler para kazanırken, kiralama maliyetlerini en aza indirmek için gemi satın almak istediler.

Swift Line, Çin merkezli Hong Glory Group'un sahibi olduğu 676 TEU çok amaçlı gemi (MPV) SOL Hongkong'u kiralarken, Inteco Lines, Çinli sahibi Dalian Sincere Nice'den Shun Yue 13, Shun Yue 18 ve Shun Yue 19 olmak üzere üç MPV'yi kiraladı. Uluslararası.

İkinci bir broker, Sasco olarak da bilinen Rus gemi operatörü Sakhalin Shipping'in de gemi satın almakla ilgilendiğini söyledi.

"Para sahiplerine havale etmelerine yardımcı olmanın yollarını arayabiliriz, ancak bir Avrupa şirketi olduğumuz için yönetimimiz Rus işi konusunda temkinli. Çinli mal sahipleri, yuan veya ruble olarak ödeme almaya açıklar.'

ABD ve Avrupa bankaları, herhangi birinin Rus taraflarına ödeme yapmasını veya onlardan ödeme almasını önlemek için Rusya'yı küresel finansal sistemden çıkardı.

Hill Dickinson'ın ortağı avukat Siiri Duddington, Rus taraflarına yapılan gemi satışlarının yaptırımları ihlal edip etmediğini, kullanılan para biriminden bağımsız olarak taşınan mallara bağlı olacağını söyledi.

Bayan Duddington şunları söyledi: 'Çeşitli yaptırım rejimleri, diğer şeylerin yanı sıra, Rusya ile bağlantılı bir kişiye doğrudan veya dolaylı olarak fon veya ekonomik kaynak sağlamayı yasaklayan kısıtlamalar da içeriyor; veya Rusya ile bağlantılı bir kişinin yararına. Farklı yaptırım rejimleri farklı yasaklar getirdiğinden, bu yasakların vaka bazında değerlendirilmesi gerekecektir.

'Aynı durum, genellikle tüketim malları ve yarı mamul ürünler taşıyan konteyner gemileri için de geçerlidir. ABD, AB ve Birleşik Krallık tarafından Rus petrolüne getirilen yasakların aksine (belirli istisnalar dışında), konteynerle taşınan kargoya herhangi bir yasağın uygulanıp uygulanmayacağını değerlendirmek zor olabilir, çünkü bu, hangi malların taşındığına bağlı olacaktır, ki bu her zaman geçerli değildir. kolayca tespit edilebilir.'

Editör: Fulya Tekin