Forbes'e göre, Mediterranean Shipping Co'nun (MSC) kurucusu Aponte'nin net serveti 12 aylık dönemde 14,4 milyar dolar arttı .

82 yaşındaki eşi Rafaela ile Forbes milyarderler endeksinde 43. sırada yer alıyor ve her ikisinin de tahmini net serveti 31.2 milyar dolar.

Aslen Napoli'den gelen ve Cenevre merkezli MSC'nin finansal sonuçlarını gizli tutan ketum Apontes'in, İsviçre'deki yerel medya tarafından derlenen en son zenginler listesinde ikinci sırada yer alan aileden üç kat daha zengin olduğu bildiriliyor.

MSC'nin geçen yıl gerçekte ne kadar kazandığına gelince, Sea-Intelligence analistleri,  konteyner tarafındaki rakamları hesapladılar .

Sea-Intelligence tahminlerine göre, MSC'nin %18,2'lik küresel pazar payına sahip olduğu gemi taşımacılığı, geçen yıl 220 milyar dolarlık faiz ve vergi öncesi toplu rekor kazanç (EBIT) elde etti.

Genellikle güvenilir bir konteyner finansal tahmin kaynağı, gemi endüstrisi için 2023 kaderi hakkında bir çağrı yaptı ve bu yılın sektör tarihindeki en iyi üçüncü kombine yıllık sonuçlar olabileceğini öne sürdü.

Blue Alpha Capital'in üç aylık liner kar raporları, konteyner taşımacılığının 2020'den beri devam eden rekor kazançları sırasında önemli bir okuma haline gelen John McCown, liner taşımacılığının bu yıl 327. milyar $ gelir üzerinden 43.2 milyar $ birleşik net gelir elde edeceğini tahmin ediyor. Bu, geçen yılın rekor kârına göre %80'lik bir düşüşe işaret edecek olsa da, MSC liderliğindeki taşıyıcıların 2023'ün ilk üç ayında tonaj biriktirmeye devam etmesini açıklamaya yardımcı olacak şekilde, yine de sansasyonel bir kazanç yılı olacak.

Sea-Intelligence tarafından yapılan analize göre, üç yılda - 2020, 2021 ve 2022 - yapılan EBIT, konteyner taşımacılığının önceki 63 yıllık tarihinin birleşik kârından daha fazla.

Editör: Nermin İstikbal