Masallar dünyasının o büyüleyici, sımsıcak yürek hoplatan renklerine bulanarak büklüm büklüm olan ve dalga dalga Anadolu’nun üç tarafını sımsıkı sararak Ege ve Akdeniz sahillerini birer yeryüzü cennetine dönüştüren bu gizemli doğa harikası koylar, insan

Masallar dünyasının o büyüleyici, sımsıcak yürek hoplatan renklerine bulanarak büklüm büklüm olan ve dalga dalga Anadolu’nun üç tarafını sımsıkı sararak Ege ve Akdeniz sahillerini birer yeryüzü cennetine dönüştüren bu gizemli doğa harikası koylar, insanoğlunu cezbedebilmek için sahip oldukları bütün ihtişamı ile birbirleriyle yarış içindeler.

Eşsiz yurdumuzun kıyılarını nakış gibi işleyerek onu Dünya’da ayrıcalıklı kılan ve yaşamın en ince ayrıntılarını içinde taşıyan bu koylar diyarı, insanları büyülemeye devam ediyor. Buralarını böylesine çekici kılan ve sevgisinin zamanla tutkuya dönüştüğü bu efsane Ege ve Akdeniz’in masmavi koyları, en ateşli, en heyecanlı ve hiç bitmeyen aşklarına da yıllardır tanıklık etmekte. Bu duygu selinde yaşanan bütün anılar onların sırlarla dolu derinliklerinde sonsuza tek yaşamaya devam edecektir. İşte mavi ile yeşilin ve turkuazın göz kamaştırıcı güzelliği eşliğinde birbiriyle yüzyıllardır süregelen ve tükenmek bilmeyen sevdaları, sahip oldukları bütün tonlarıyla kainata büyük bir coşku ile buralardan serpilmekte. En sihirli rüzgârların, en sevecen dalgaların, en gösterişli çam ağaçlarının ve en güzel kokulu makiliklerin sarmaladığı zevkin ve huzurun köşelerinde birbiriyle uyum içinde kaynaşarak sergiledikleri tablo, mavinin sanata dönüştüğü yerdir.

Evren’e sunulan inanılmaz bir etkileşimin insanoğlunun ruhunda bıraktığı o kalıcı güzellikteki tablo. Doğanın en can alıcı, en büyüleyici ve unutulmaz manzaralarının cömertçe sunulduğu bu kıyılar, her mevsim alternatif özellikleriyle sessizce bizi bekliyor. Mutluluğun ve zevklerin dorukları zorladığı heyecanlı bir yaşamdan kesitler. Sert rüzgarlar, şiddetli yağmurlar, ortalığı karıştıran yıldırımlar ve denizleri kudurtan azgın fırtınalar sonrası insanoğlu için sessizliğe bürünen koylar.
Uyanan topraktan fışkıran ilk filizler, yeşeren otlar, Güneş’i özleyen böcekler ve rengarenk olmuş çiçekler koyları daha da çekici hale getiriyor. Zaman kavramının gün batımı ile dağların karanlık tepelerinden öteki denizlere kaybolduğu cennet koylarda seslerin, renklerin ve zevklerin tanımını yeniden sorgulama fırsatını bulacaksınız.

Ege koylarında aklınız karışacak, çaresizliğinizin ve yalnızlığınızın nedenlerini daha gerçekçi bir yaklaşımla tanımlayacaksınız. Bu anlayış ile kendinizi daha güçlü ve pozitif hissedeceksiniz. Ege’nin o sihirli esintilerinden istemeyerek ayrılıyoruz. Evrensel güçlerin sevgi ve aşka dönüşerek mutluluğun merkezi yaptığı Ege ve Akdeniz’in mitolojik koylarında yoğun duygu denizi ile yepyeni bir kimliğe bürüneceksiniz. Yüz yıllardır denizcilerin cazibe odağı olmuş bu koylarda denize girmek kadar rahatlatıcı bir duygu olamaz.

İşte, Ege ve Akdeniz’in dostluk ve sevgi dolu koyları her seferinde, önceden asla görülmemiş ve sonradan da asla görülmeyecekmiş gibi bir duygunun içinde tüm güzellikleri ile sizleri davet ediyor.