Rus devlet medya kuruluşu RIA Novost, Yemen'deki Husi isyancıların yeni bir hipersonik füzeyi test ettikleri iddiasını gündeme taşıdı.

Doğrulanamayan iddia, militan gruba gelişmiş hava savunma sistemlerini delme konusunda yetenek kazandıracak. Militan grup ayrıca Perşembe günü Hint Okyanusu'ndaki ticaret gemilerine saldırmaya başlayabileceğini ve büyüyen çatışmaya yönelik yeni bir operasyon alanı açabileceğini de iddia etti. 

İsrail, Kıbrıs Rum Kesiminde Terminal Satın Alabilir İsrail, Kıbrıs Rum Kesiminde Terminal Satın Alabilir

Balistik füzeler yeniden girişte süper yüksek hızlara ulaşır ancak öngörülebilir bir yay izler. Basit uçuş yolları, gelişmiş hava savunma sistemlerinin (ABD Donanması'nın AEGIS'i gibi) onları takip etmesini ve devreye sokmasını kolaylaştırır. Hipersonik füzeler manevra yapmak üzere tasarlanmıştır, bu da onları önleyicilerin vurmasını zorlaştırır. 

RIA Novosti kaynağına göre Husi güçleri, Mach 8 hızına ulaşabilen hipersonik bir füzeyi "başarılı bir şekilde test etti". Füzenin "imalat" aşamasına girdiği ve Kızıldeniz, Aden Körfezi'ndeki hedeflerde kullanılacağı söyleniyor. ve İsrail'de sahada. Kaynak ayrıca Husilerin diğer mühimmatlarının savaş başlıklarını daha güçlü hale getirmek için değiştirdiklerini de iddia etti.

Editör: Nermin İstikbal