Gemi Sicilleri, Küresel Zorluklar ve Fırsatların Ortasında Posidonia 2024'teki Yeniliklere İşaret Ediyor
Dünyanın dört bir yanından on altı gemi tescil şirketi, yeniliklerini ve rekabetçi stratejilerini sergilemek için Posidonia 2024'e katılıyor. Bu kayıtlar, yaptırımlar, mali baskılar, güvenlik ve yeni çevre düzenlemeleriyle ilgili zorlukları ele alarak uluslararası denizcilik endüstrisinin karmaşık ve gelişen ortamında gezinmeyi amaçlıyor."

Posidonia 2024'ü fırlatma rampası olarak seçen yepyeni bir oyuncu olan San Marino Registry Genel Müdürü Gianluca Tucci, "Yaptırımlara uyum, filo izleme ve tüm IMO araçlarının uygulanması şu anda karşı karşıya olduğumuz başlıca zorluklardır" dedi. ticari gemi teklifi.

Geçtiğimiz birkaç yılda artan yaptırımlar, gemi sicilleri üzerinde giderek artan bir yük oluşturdu. Bayraklar ve klas kuruluşları, daha fazla gemiyi ve işletmeciyi görevden alarak ve uzaklaştırarak karşılık verdi.

ABD; Venezuela Petrolüne Yeniden Yaptırım Uygulamayı Planlıyor ABD; Venezuela Petrolüne Yeniden Yaptırım Uygulamayı Planlıyor

“Bayrak atlama” ve diğer aldatıcı uygulamaları önlemek amacıyla, Panama Denizcilik Otoritesi, Liberya Sicili ve Marshall Adaları Sicili gibi önde gelen uluslararası bayrakların bilgi alışverişi konusunda anlaşmaları vardır.

“Gemiler çeşitli nedenlerden dolayı bayrak değiştiriyor, bu nedenle bizim gibi sicil kurumlarının, uğraştığımız gemi sahiplerinin güvenilir ve yüksek kalite standardına sahip olmasını sağlamak için diğer emsallerle işbirliği yapması önemlidir. Panama Denizcilik Otoritesi sözcüsü Carla Elena Peralta, "Bu bilgi alışverişi, özellikle gölge filonun çoğalması konusunda çok yararlı olabilir" dedi.

Ayrıca değişen pazarlar ve tedarik zincirleri, gemi operatörleri üzerindeki mali baskıyı artırdı. Sonuç olarak, terk etmelerde artış oldu ve güvenlik düzenlemelerine uyumda gevşeklik yaşandı.

Malta Gemi Sicili Genel Sicil Memuru Dr. Ivan Tabone şunları söyledi: "Gemi tescilinin dinamik doğası aynı zamanda yükseltme, iyileştirme ve pazarın değişen taleplerine yanıt verme zorunluluğunu hayatta kalmak için bir zorunluluk haline getiriyor" dedi.

Buna ek olarak, bazıları gemi tabiiyeti kavramının tamamen ortadan kaldırılmasını, bunun da denetim ve uygulama sorumluluğunu bayrak sicillerinden uzaklaştıracağını savunmaktadır.

Gelişmelerin önünde kalmak ve rekabet güçlerini artırmak için bayrak sicilleri, süreçleri kolaylaştırmak, şeffaflığı artırmak ve güvenliği artırmak amacıyla Dijitalleşme ve Blockchain alanlarında çeşitli girişimler başlatıyor.
Gine Bissau Uluslararası Genel Gemiler Sicil Memuru Yardımcısı Richard Medawar, "Çevreyi ve gemiciliği karbondan arındırma yönündeki değişimi unutmadan, tüm denizciler için en iyi çalışma koşullarını uygulamanın yanı sıra, dijitalleştirilmiş hizmetleri uygulayarak yeni teknolojilerin kullanımını vurgulamalıyız" dedi. Registry, markasını ve hizmetlerini tanıtmak, katma değerlerini ve güçlü yönlerini denizcilik sektörü profesyonellerinden oluşan daha geniş bir kitleye iletmek ve mevcut ve potansiyel yeni müşterilerle ağ kurmak için bu yıl Posidonia'nın ilk çıkışını bir katılımcı olarak gerçekleştiriyor.


Dijital dönüşüm dalgası, bayrak sicil dairelerinin, daha sorunsuz bir gemi tescil süreci için kolaylaştırıcı olarak bürokrasiyi azaltma çabalarına öncülük ediyor. Posidonia 2024'te Yunan bayrağı, Yunan deniz gemilerinin vatandaşlık belgesinin tescili ve verilmesi için yapılan başvurunun dijitalleştirilmesine yönelik yeni bir başvuru başlattı: niologio.gov.gr. Denizcilik camiasının daimi talebi olan yeni uygulama, bürokrasiyi azaltıp kayıt işlemlerini hızlandırarak Yunan bayrağının rekabet gücünü güçlendiriyor. Tüm sürecin dijitalleştirilmesi sayesinde, orijinalliğinin dünya çapındaki herhangi bir yetkili makam tarafından anında doğrulanması için benzersiz bir QR Kodu taşıyan geminin vatandaşlık belgesi otomatik olarak oluşturularak doğrudan gemi sahibi şirkete verilir.

Peralta'ya göre Panama Denizcilik Otoritesi de çevrimiçi gemi kayıt sürecini kolaylaştıracak bir platform ve uygulama başlatma sürecinde.


Palau Uluslararası Gemi Sicili (PISR), pandemiden önce kayıt sürecini dijitalleştirdi ve artık sorunsuz, daha hızlı, verimli ve uygun maliyetli hizmetler sunmasına olanak tanıyan tam Elektronik Sertifikasyonun yanı sıra eksiksiz bir çevrimiçi hizmet ve uygulama yelpazesi sunuyor.

PISR CEO'su Panos Kirnidis şunları söyledi: "PISR'nin en önemli avantajlarından biri, gemilerin uluslararası sözleşmelere, kurallara ve düzenlemelere uymasını sağlayan şirket içi Eksiklik Önleme Sistemimizdir (DPS). DPS, denetim için hedeflenen gemilere daha önleyici ve risk bazlı bir yaklaşım getirmek ve PISR gemilerinin kalite durumunu iyileştirmek ana hedefiyle tamamen PISR tarafından yönetilmektedir.

Bayrak sicilleri aynı zamanda yeşil konulara da odaklanıyor ve emisyon standartlarını karşılayan veya alternatif yakıt kullanan gemiler için indirimli ücretler gibi çevre dostu uygulamalara yönelik teşvikler sunarak çevresel uyumluluk ve sürdürülebilirlik stratejilerini vurguluyor.


Örneğin, yatçılık teklifleriyle tanınan Britanya Virjin Adaları Sicili (BVI), yeşil denizcilik uygulamalarını teşvik etmek, gemi tescili, liman ziyaretleri ve daha fazlasını teşvik etmek için çeşitli bakanlıkları kapsayan kapsamlı bir politika geliştiriyor. Egzotik Tescil, Akdeniz, Dubai, Singapur ve Florida'da ofisler kurma planlarıyla küresel varlığını stratejik olarak genişletiyor ve karşılıklı yarar sağlayan ortaklıklar yoluyla daha temiz denizleri teşvik etme taahhüdüne uygun olarak yeşil tahrik teknolojisi endüstrisi ile ortaklıklar kurmaya istekli. Direktör John Samuel şunları söyledi: "Ticari denizcilik camiasından potansiyel müşterilerle tanışmak ve bayrağın yeşil denizciliğe olan bağlılığını tanıtmak için bu yaz dokuzuncu kez Posidonia'ya dönüyoruz."

Daha uyumlu ve rekabetçi bir küresel denizcilik ekosistemine katkılarının bir parçası olarak, bunlar, liman yetkilileri ve diğer denizcilik kurumları arasındaki uluslararası işbirliği de bayrak sicilleri için başka bir odak alanıdır.

Dr. Ivan Tabone, "Maliyet konuları her zaman müşterilerin değerlendirmesinde ön planda olmasına rağmen bayrak seçimi bunun çok ötesine geçiyor" diye ekledi. "Tüm büyük uluslararası gemi sicillerinin en büyük zorluklarından biri, sunulan hizmet kalitesinden ödün vermeden müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak ile geçerli düzenleme ve standartlara uyum arasında doğru dengeyi kurabilmektir."

Gemi kayıt ücretleri ve yıllık tonaj ücreti (ATC) konusunda, Hong Kong Gemi Sicili (HKSR), HKSR'ye yeni kaydedilen ilgili gemiler için gemi kaydının ilk yılı için muafiyet teklif ediyor. S.F., "HKSR'nin rekabet gücünü artırmak ve gemi sahiplerine daha fazla kolaylık sağlamak için gemi tescil hizmetlerimizi geliştirmeye ve gemi tescil sürecini kolaylaştırmak için dijitalleşmeyi uygun şekilde kullanmaya devam edeceğiz" dedi. Wong, Denizcilik Müdürü. "Özel idari bölge olarak politikamız, gemi tescil ücretlerinden herhangi bir kâr elde etmek değildir ve hizmetlerin çoğu, maliyetin karşılanması esasına göre verilmektedir."

Bu yılki Posidonia'da aşağıdaki bayrak sicilleri sergileniyor: Bahamalar Denizcilik Otoritesi, Barbados Denizcilik Gemi Sicili, Cayman Sicili, Hırvatistan Denizcilik Sicili, Kıbrıs Denizcilik Bakanlığı Yardımcısı, Hong Kong Denizcilik Sicili, Belize Uluslararası Ticari Denizcilik Sicili (IMMARBE), IRI / Marshall Adaları Sicili, Liberya Sicili, Malta Denizcilik, Gine Bissau, Palau Uluslararası Gemi Sicili, Panama Denizcilik Otoritesi, San Marino Gemi Sicili, Sierra Leone Denizcilik İdaresi, St. Kitts ve Nevis Uluslararası Gemi Sicili ve Virgin Adaları Gemi Sicili.

Posidonia 2024, Denizcilik ve Ada Politikası Bakanlığı, Yunan Deniz Ticaret Odası ve Yunan Armatörler Birliği'nin himayesinde ve Pire Belediyesi ile Yunan Denizcilik İşbirliği Komitesi'nin desteğiyle düzenleniyor.

Editör: Fulya Tekin