Yunan mitolojisinde aşkın ilahı, güzelliğin sembolü Afrodit denizlerde ve okyanuslarda nadir bulunan, parıltıları ve o muhteşem görüntüsüyle kendisine bakanları büyüleyen kocaman bir istiridye kabuğunun içinde Ege Denizini ve Akdeniz’i dolaşarak gittiği

 Yunan mitolojisinde aşkın ilahı, güzelliğin sembolü Afrodit denizlerde ve okyanuslarda nadir bulunan, parıltıları ve o muhteşem görüntüsüyle kendisine bakanları büyüleyen kocaman bir istiridye kabuğunun içinde Ege Denizini ve Akdeniz’i dolaşarak gittiği her yerden kâinata sevginin ve dostluğun gücünü yayarmış.

Bu nedenle ege ve Akdeniz sevginin, dostluğun ve barışın denizleri olarak kabul edilmiş ve tarih boyunca da hep böyle anılmış. İşte biz de Zeus’un kızarak bütün hırçın rüzgârları okyanusların en derin mağaralarına hapsettiği bir günün kömür karası akşamında, dostluğun ve sevginin denizine doğru Akbük balıkçı barınağından ada teknesinin güvertesinde henüz yozlaşmaya yüz tutmamış en yalın, en insancıl ve en anlamlı duygularımızı hasret içinde doyasıya yaşarken, mavi özgürlüğün tutsaklığının huzuru içinde süratle demir alıyoruz.

Hayatımızın alaca karanlığındaki bizi üzen sis perdesi yavaş yavaş aralanırken, coşkularımız ve heyecanlarımız zirveye tırmanıyor. Karanlığın, yaşamın sırlarıyla dolu esrarengiz belleğinden zaman kavramını silip atmışken, gökyüzünden demet demet yakamoz yağacak telli duvaklı üstümüze.

Yeryüzüne yıldızların akını varmış dostlar bu gece. Yıldızlarla kaydırak oynayacağız hep birlikte el ele- kol kola, avuçlarımızda bir yudum mutluluğun sevinç gözyaşları.

Ş.Ünal Benlialper

Kaptan-denizci yazar