*ve gemi gidiyor... Istanbul'a devamli yolcu getiren o dev gemilerden biriyle hayatimda ilk defa seyhat etmek kismet oldu.  Megerse gemi yolculugu umdugumdan cok daha gorkemli bir seymis. Fellinin  bir filmindeki koskoca bir transatlantik geminin cekimini

*ve gemi gidiyor...
 
Istanbul'a devamli yolcu getiren o dev gemilerden biriyle hayatimda ilk defa seyhat etmek kismet oldu.  Megerse gemi yolculugu umdugumdan cok daha gorkemli bir seymis. Fellinin  bir filmindeki koskoca bir transatlantik geminin cekimini hatirladim ve o muthis gemiyi hayran hayran bakan cocugu... Kenimi biraz onun gibi hissettim.
 
Gemimiz muretebat dahil 3 bin kisi tasiyor, yani birkac dev otel bir arada.  Bu buyukluge ragmen havaalanlarinda cektigimiz iskenceyle kiyaslandiginda yolcu gemilerinin organizasyonundaki duzene hayran kaldim.  Iki bin yolcu hic bekletilmeden  ve canindan bezdirilmeden gemiye tamzamaninda alindi.
 
Gemide calisanlar son derecede guler yuzlu ve ilgili.  Anlasiliyorki bir hafta boyu iki bin yolcu VIP muamelesi gorecek.
 
Odalar tertemiz ve rahat.  Ve etramizi Akdeniz mavisi.
 
Kalkisdan yarim saat once SOLAS kurallari geregince iki bin yolcu can yelekleri taki gule oynaya zorunlu olarak acil durum tatbikati yaptik.  Yolcular arasindan kimsenin bu olayi pek ciddi aldigini sanmiyorum. Oysa bir deniz hukukcusu olarak bunun ne kadar  onemli bir sey oldugunu biliyorum.  Bu denizler az can almadi...
 
Sonra saat 17.00 de dunyanin en guzel sehirlerinden biri olan Venedik'ten demir alip yolculugumuzu basladik.  San Marco meydanini 10. kat guvertesinden marti bakisi gormek bir baska guzellik.
 
Koskoca gemi daracik bir alanda cikis manevrasini izlemek benim icin cok etkileyici oldu.  Romorkorlerle cekilip gemimiz agir agir 360 derece bir donus yaparak Adriyatik denizine acildi.
 
Uzak yol kaptanlarina olan hayranligim bir kat daha artti.  Boyle bir gemi muazzam bir guc ve bu gucu idare etmek  buyuk bir sorumluluk. Gerce boyle bir yolcu gemisinin kaptani olmak hic de fena  bir is olmasi gerek.
 
Gemide yok yok.  Her turlu spor faaliyetleri, yuzme havuzlari, oyun salonlari, tiyatrosu, casino, kutuphane, guzellik salonu, yoga vs. vs.  Ama benim icin en cok isime yararyan fitness salonu oldu.  Gerce geminin bir ucundan obur ucuna gitmek de kardiyo calismasi sayilir.
 
Yemeklere gelince.  Yok yok... Onun icin spor salonuna gitmek sart!
 
Bundan sonraki rotamiz Atina, Mikonos, Katakolon, Korfu, Venedik ve guzellim Istanbul'a donus.
 
Sevgiler..