Fransız yetkililer, turist kisvesi altında yolcu gemisine binip, büyük miktarlarda kokain taşıyan Brezilyalı uyuşturucu kaçakçılarını tutukladıklarını açıkladı. Bildirildiğine göre; Brezilyalı kokain kartelinin yolcu gibi gemiye soktuğu kişiler gemide kokain taşıyabilecek turistler bulup işbirliği yaparak eylemlerini gerçekleştirme yoluna gidiyorlar.

Costa Cruises'ın gemisi Costa Favolosa (114.400 brüt ton),  4.800'den fazla yolcu kapasiteli büyük bir yolcu gemisi. Gemi, İtalya'nın Savona kentinden ayrılmış ve Fransa'daki liman ziyaretinden sonra Fas'a yelken açacaktı. 

Fransız haber kaynağı La Provence tarafından bildirildiği üzere, Marsilya limanındaki Fransız yetkililer, 2 Mayıs'ta liman ziyareti sırasında karaya çıkmaya hazırlanan iki yolcunun eylemlerinden şüphelenmeye başladı. 

Şüpheli genç adam ve kadının "sevgili" gibi davrandıkları bildirildi, ancak Fransızlar, kısa bir liman ziyareti için limanda bulunan gemiden çıkan bu kişilerin tuhaf görünen büyük  valizleri olduğunu da fark ettiler. Çift, çanta kontrolünü görünce hemen gemiye geri döndü. Kısa bir süre sonra kadın elinde küçük bir sırt çantasıyla tekrar ortaya çıktı. Yetkililer tekrar çanta kontrolü talebinde bulunduğunda, kadın sırt çantasını limana fırlattı.

Sırt çantasını alan Fransız polisi, çantada 8,4 kg kokain bulduğunu bildirdi, bu  polise kadının kabinini arama yetkisi de verdi. Kişilere kabinleri sağlayan ve masraflarını karşılayanın Brezilyalı bir uyuşturucu karteli olduğunun bilgisine ulaşan polis olayın boyutunu fark etti.

Kabini arayan polis, onları ikinci bir kabine götüren bilgiyi verdi ve Brezilya'dan dört kişinin yolcu gemisine bindiğini keşfetti. Gemi, Marsilya'ya ulaşmadan önce Salvador de Bahia, Recife, Tenerife, Cadiz ve Barselona'da mola vererek 14 Nisan'da ise Rio de Janeiro'dan ayrılan 18 günlük bir transatlantik yolculuğundaydı. Ancak yaşları 26 ila 31 olan dört Brezilyalı, gemide kalarak İtalya'ya gidip Fransa'ya dönmüştü. 

Fransız yetkililer, iki kabinde yapılan aramada yataklardan birinin altında  86,4 kg kokain içeren bir bavul ortaya çıkardı. Yetkililer, raylara fırlatılan çantayla birlikte toplamda, değeri 5 milyon doları aşan 95 kilo kokaini bulmuş oldular ancak gemiden ayrılan diğer iki kişinin valizle gemiden çoktan çıkmış olduğunu da tesbit ettiler.

Costa, medyaya yasadışı maddeler taşıyan yolcuların yakalanıp gözaltına alındığını doğruladı ancak diğer tüm soruların polise yönlendirilmesi gerektiğini bildirdi.
 

Editör: Nermin İstikbal