ANKAŞ-DEKAŞ Yarımca Kılavuzluk İstasyonu'na meslek şehidi Cafer Kıribrahim'in adı verildi

07.09.2022 Tarihinde, saat 15:00’da Dekaş-Ankaş Yarımca Kılavuzluk İstasyonunda adlandırma merasimi yapıldı.

DEKAŞ Yk Başkan Yardımcısı Kapt  Ali Deniz, Türk  Kılavuz Kaptanlar Derneği Başkanı Kapt. Mutlu Dündar, Türk Uzak yol Gemi Kaptanları Derneği Başkanı Kapt. Zafer Akbulut, DEKAŞ Baş Kılavuz Kaptanı Sabih Taylan, TKKD genel sekreteri Kapt. Gürhan Aktürk, kılavuz kaptan meslektaşları ve gözcü- muhabereciler ile birlikte istasyon görevlileri törende hazır bulundular.

Dekaş-Ankaş Yarımca Kılavuzluk İstasyonunda yapılan kısa törenden önce Görev Şehidi olan Kılavuz Kaptan Cafer Kıribrahim için dua okundu. Dua ve törende Dekaş-Ankaş Kılavuz Kaptanları, Merhum Kapt. Kıribrahim'in mesai arkadaşları ile eşi ve oğlu da hazır bulundu. Merhum Kılavuz Kaptan Cafer Kıribrahim'in eşi Sibel Kıribrahim yaptığı konuşmada üzüntülerini dile getirerek;" Bu artık bir son olsun, hem kılavuz kaptanlar kendilerine çok dikkat etsinler hem de sürekli tatbikat yapılarak tehlike halinde neler yapılacağı konusunda daha bilgili olsunlar. Benim eşim denizde 45 dakika kurtarılmayı bekledi. Yaşadığımız çok acı bir olay." dedi.

DEKAŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve ANKAŞ YK Üyesi  Kapt. Ali Deniz'; "Görev Şehidimiz merhum  Kılavuz Kaptan Cafer Kıribrahim'in ailesinin her zaman yanındayız. Acılarını paylaşıyoruz." Dedi.

Editör: CAHİT İSTİKBAL