İMEAK DTO, Marmaris’te Deniz Turizmi Çalıştayı düzenledi İMEAK DTO, Marmaris’te Deniz Turizmi Çalıştayı düzenledi

Bundeswehr, Alman firkateyni Hessen'in Kızıldeniz'den değiştirilmeden ayrıldığını bildirdi. Almanya, Ağustos ayında göreve devam etmek için başka bir hava savunma firkateyni gönderecek.

Hessen'in ayrılması, Yunan, Fransız ve İtalyan güçlerini Kızıldeniz'deki AB "Aspides Operasyonu" deniz misyonunu karşılamak zorunda bırakıyor.

Bu üç ülkenin her biri birer hava savunma fırkateynine katkıda bulundu.

Danimarka'dan Ivar Huitfeldt ve Belçika'dan Louise-Marie'nin operasyona katılması gerekiyordu ancak silah sistemindeki arızalar nedeniyle ikisi de şimdilik sahalardan uzak durumda.

Aspides'in lideri Tuğamiral Vasilios Gryparis, Euronews'e, koalisyonun deniz ticareti akışını yeniden sağlamak için daha fazla gemiye ihtiyacı olduğunu söyledi. Gryparis, "Her gemi belirli sayıda ticari gemiye eşlik edebileceğinden, gemi sayısı daha fazla olsaydı daha fazla gemiye eşlik edebileceğimizi ve bu nedenle bu boğazlardaki nakliye trafiğinin toparlanmasını umut edebileceğimizi düşünüyoruz." dedi.

Buna paralel olarak, ABD öncülüğündeki Prosperity Guardian Operasyonu, istasyonda birden fazla Aegis destroyeri ve Umman Körfezi'nde bir uçak gemisi bölgede bulunuyor.

Aylarca süren düzenli Husi saldırıları ve karşı saldırılarının ardından askeri operasyonlar geçtiğimiz hafta daha sessizleşti.

ABD kuvvetlerinin Kızıldeniz'deki son hava savunma saldırısı 16 Nisan'da gerçekleşti.

Editör: Nermin İstikbal