Beyaz Saray'ın Çin'den ithal edilen mallara uyguladığı %145’lik gümrük vergisini geçici olarak askıya almasının ardından, birçok Amerikan ithalatçısı mallarını hızla ABD’ye sokabilmek için harekete geçti. Şirketler, gelecekte Pekin’le yapılacak müzakerelerde verginin yeniden artabileceği riskine karşı önlem alıyor. Çinli üreticiler ise, iptal edilen siparişlerin yeniden başlatılması ve envanterlerin bir an önce sevk edilmesi yönünde Amerikalı müşterilerden yoğun talepler almaya başladı.
Güney Çin Sabah Postası’na (SCMP) konuşan ayakkabı fabrikası sahibi Wang Jie, “Mayıs-Ağustos dönemi için sipariş vermiş bir müşterimiz bu sabah Mayıs siparişinin üretimine yeniden başlamamızı ve mümkün olan en kısa sürede teslim etmemizi istedi” dedi. Tarife indiriminin açıklanmasından sadece bir gün sonra Wang’ın firması, kapatılan bir üretim hattını yeniden faaliyete geçirdi.
Shenzhen’de faaliyet gösteren bir elektronik üreticisinin yöneticisi de benzer bir gelişmeyi aktardı. Ancak bu kez farklı bir strateji izleniyor: ABD'li müşteriler ürünlerin 90 gün içinde üretilip Vietnam’a gönderilmesini, orada depolanarak ABD ile yapılacak ticaret görüşmelerinin sonucunun beklenmesini istiyor.
Florida merkezli oyuncak firması Basic Fun!’ın CEO’su Jay Foreman ise NPR’ye yaptığı açıklamada, %145’lik vergi yürürlükteyken Çin’deki fabrikalarda ve limanlarda sevkiyatı tamamen durdurduklarını belirtti. Ancak tarifenin %30 seviyesine çekileceği haberi gelir gelmez Çinli ortaklarıyla iletişime geçip sevkiyat planlamasına başladıklarını söyledi.
Uzmanlar, bu 90 günlük vergi indirimi penceresinin yıl sonu alışveriş sezonunda Amerikalı perakendeciler için olası bir “Noel felaketini” önleyeceğini belirtiyor. Çin merkezli danışmanlık firması Tidalwave Solutions’tan Cameron Johnson, NBC’ye yaptığı açıklamada “Bu 90 günlük süre, perakendeciler için büyük bir rahatlama oldu” dedi.
Çin’den ABD’ye olan navlun talebinin artması ise deniz taşımacılığı sektörüne doğrudan yansıdı. Şirketler artan taleple birlikte kapasite bulmakta zorlanacaklarını bildiriyor. Flexport CEO’su Ryan Petersen sosyal medyada yaptığı paylaşımda, “Çin’den ABD’ye olan okyanus taşımacılığı rezervasyonlarımız, ticaret anlaşmasının açıklanmasından sonraki ilk gün %35 arttı. Büyük bir birikme kapıda, yakında tüm gemiler dolacak” ifadelerini kullandı.
Bu gelişmeler doğrultusunda, armatörler ABD Batı Kıyısı hattındaki taşıma fiyatlarını artırmaya başladı. Bu hafta itibarıyla konteyner başına (FEU) 500 dolarlık zamlar gündeme gelirken, gelecek ay için bu artışın konteyner başına 3.500 dolara kadar çıkabileceği belirtiliyor.
ABD-Çin ticaretinde yaşanan bu yeni gelişmeler, hem tedarik zincirleri hem de deniz taşımacılığı piyasası üzerinde büyük etki yaratmaya aday.
Yorumlar
Kalan Karakter: