Norveç'in Statoil şirketi yetkilileri, Sanmar'ın tersanesine bir ziyaret gerçekleştirerek inşa aşamasında olan 2 adet LNG tahrikli römorkörü inceledi. Statoil, römorkörleri inşa ettiren ve yine bir Norveç  şirketi olan Buksér og Berging AS'den kiralayacak.

SeaNews Turkey'de yer alan habere göre, (www.seanews.com.tr) Statoil, tersanede HSE sisteminin (Sağlık ve Emniyet) son ziyaretlerinden bu yana devam ettirilmekte olup olmadığını kontrol etti.

Ziyarette Sanmar ekibi tarafından Kalite Sistemi ve HSE Yönetim Sistemi ile ilgili ayrıntılı sunumlar yapılarak inşa edilmekte olan 2  LNG tahrikli römorkör ile ilgili 2013 yılının ilk 5 ayı için SANMAR HSE İstatistiksel Raporu ile ilgili bilgi verildi.

Rapor içeriğinde Gözlem Raporları, Kazaya Yakın Durum Raporları, Olaylar, Çevresel Olaylar gibi konular yer alıyor.

Üretim ekibinin sürekli eğitimi ile ilgili kayıtlar ayrıca yapılması planlanan eğitimler ve 3. taraflarca Sanmar ekiplerine verilen İlk Yardım ve Yangın Savunma eğitimleri de ziyaretçilere anlatıldı.

Sanmar'ın tersane üretim tesislerin çalışma usullerinin her aşamada Tümleşik Kalite-HSE Yönetim Sistemi ile bütünleştiğini gösteren raporlar ziyaretçilere sunuldu.

Statoil ekibi, yapılan ziyaretten memnun şekilde Norveç'e geri döndü.

Editör: TE Bilişim