Denizlerin Formula 1’i olarak bilinen Class 1 Dünya Offshore Şampiyonası’nda start alarak kıyasıya bir mücadelenin içine giren İstanbul Offshore Kulübü Başkanı Uğur Işık 13-15 Nisan’daki ilk yarış için Abu Dhabi’de hazırlıklarını tamamladı.

Bugün itibariyle antrenmanlara başlayan Işık şampiyonada yarışan tek Türk pilot olarak, podyum için ter dökerken takım arkadaşı Christian Zaborowski ile rakiplerini geride bırakarak antrenmanları 3.sırada tamamlamayı başardılar.

Uğur Işık “Class 1 Abu Dhabi Grand Prix”i ile başlayan Dünya Şampiyonası’nda “Işıklar” adlı yarış teknesinde pilot koltuğunda direksiyona geçti. Norveçli gazcı Christian Zaborowski ile yarışan deneyimli pilot, seride yer alan tek Türk sporcu olmanın büyük gururunu taşıdığını belirterek, “Class 1 yönetiminin değişmesi sonrasında, daha önceki yıllarda başarılı olmuş pek çok takım yeniden start kararı almış durumda. Dolayısıyla Dünya Şampiyonası’na geri dönüş için en zorlu sezonu seçmiş oldum. Christian ile amacımız takımı podyuma taşımak. Ekip ve tekne olarak buna hazırız.  Kazanmak için en iyisini yapacağız.” dedi.

Zabo Racing takım yöneticisi Adrian Annett ise, geçen sezon Abu Dhabi Grand Prix’de ilk podyumu Zaborowski ile birlikte elde eden takımın diğer pilotu Paul Gaiser’in, bu sezon yedek pilot olacağını belirtti.
Karbonfiber  gövdeli, katamaran tipli teknelerin rekabet ettiği ve hızları saatte 170 mile kadar çıkabilen Class 1 yarışlarında bu sezon  11 takım ( Chris Parsonage Racing, Dac Racing, D’Alessio-Scam, Fendi Racing, Giogioffshore, Spirit of Qatar 95, Spirit of Qatar 96, Team Abu Dhabi, Victory Team, Welmax Offshore Racing, Isiklar/Zabo Racing)  soluk soluğa bir mücadele sergileyecek.

13 Nisan’da teknik kontrol ve serbest antrenmanlarla devam eden yarışma programı perşembe günü resmi antrenmanlar ve sıralama turlarının ardından yerel saat ile 15:30’daki ilk yarışma startı ile başlayacak. Cuma günü ise yine aynı saatte koşulacak ikinci yarışın tamamlanması ile şampiyonadaki ilk ayak tamamlanmış olacak. Yarışlar İstanbul saati ile 14:30’da başlayacak ve Abu Dhabi ulusal kanalından canlı yayınlanacak. Geçtiğimiz yıl tüm dünyada canlı yayın ve montajlanmış programlarla 73 ülkede 240 milyon seyirciye ulaşan Class 1’de heyecan son sürat başlıyor…

Yarışma Takvimi
Abu Dabi – 13-15 Nisan
Norveç –15-17 Temmuz
İtalya –  23-25 Eylül
Brezilya – 21-23 Ekim
Dubai –01-03 Aralık

Uğur Işık hakkında:

Uğur Işık 1994 yılında iki kez kazandığı İstanbul Offshore Powerboat Şampiyonası ile powerboat yarışlarına ilk adımını atmıştır.

Class 1 yarışlarına ilk kez 1998 yılında katılmış, takip eden iki sezon içinde toplam 19 yarışta start alarak, 1999 yılında Dubai’de ilk podyuma çıkma başarısını elde etmiştir.

Karada da çok başarılı bir pilot olan ışık, Türkiye Stock Car Şampiyonluğu’nu dört kez ve Off-Road şampiyonluğunu bir kez kazanarak sportif kariyerini farklı branşlarda da sürdürmüştür.

Offshore’da sayısız Dünya Şampiyonası ve Türkiye Şampiyonası yarışmalarının mimarlığını üstlenen Işık, İstanbul Offshore Kulübü Başkanı, Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu As Başkanı, Dünya Motonotik Federasyonu (UIM) Konsey üyesi ve Işıklar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili’dir. 

Editör: TE Bilişim