Silah dolu geminin eski sahibi Türk'ten açıklama:"Captain Ufuk’u geçen sene Filipinliler’e satmıştım!"

FİLİPİNLER’de silah kaçakçılığı suçlamasıyla el konulan ve uluslararası ajansların ‘Türk gemisi’ olarak duyurduğu M/V Captain Ufuk adlı geminin, Şubat 2008’de Filipinli bir firmaya satıldığı ortaya çıktı. Gemiye yapılan operasyonu Filipin kaynaklarına dayanarak haber yapan uluslararası ajanslar, Captain Ufuk gemisinin Türk firmasına ait olduğunu duyurdu. Captain Ufuk’un Türk firması için çalıştığı yönündeki haberlerin çıkması geminin eski sahibi ve isim babası 34 yaşındaki Ufuk Haydar Demir’in tepkisini çekti.

‘Almanlar’dan aldım’


Demir, Panama Bandıralı gemiyi Ağustos 2007’de bir Alman firmasından Fione adıyla satın aldıklarını belirterek, “İsmini Captain Ufuk olarak değiştirdik ve kuru yük taşımacılığı yapmaya başladık. Şener Demir Denizcilik’in işleticiliğini yaptığı gemi Uray Denizcilik’in malıydı. Gemiyi 23 Şubat 2008’de Filipinler menşeli La Plata Trading isimli şirkete 800 bin dolar karşılığında sattık. Noter onaylı satış belgeleri elimizde. Filipinler firmasını temsilen buraya gelen Bruce Jones isimli kişi, geminin isminin değiştirilmesinin masraflı olduğunu, bu nedenle 2009 yılı sonundaki havuz bakımına kadar süre istediklerini söyledi. Biz de kolaylık sağladık” dedi.

’Gemide Türk yok’


Ufuk Haydar Demir, Captain Ufuk’un Türk gemisi olarak lanse edilmesinden büyük rahatsızlık duyduklarını da ifade ederek, “Neden böyle bir söylenti çıktığını anlayamadım. Tüm resmi evraklarda geminin Filipinler kaynaklı şirkete ait olduğu belirtiliyor. Panama bandıralı ve ayrıca hiçbir Türk personeli de yok. Büyük üzüntü duyduk” dedi

’Herkes dalga geçiyor’

Kaptan olan Ufuk Haydar Demir, önceki akşam bir seferden döndüğünü ve arkadaşlarının kendisini arayarak, “Bize de bir kasa kalaşnikof lazım” diyerek şaka yaptığını da söyledi.
Editör: TE Bilişim