1100 Porsche marka otomobil de dahil olmak üzere binlerce araç taşıyan Felicity Ace isimli devasa yük gemisinde yangın çıktı. 

2005 inşa Panama bayraklı gemide bulunan 22 mürettebatının gemiden helikopter yardımı ile kurtarıldığı ve geminin Atlas okyanusunun ortasında yer alan Portekiz’e bağlı Azor adaları açıklarında sürüklenmeye başladığı belirtildi.

Gemi sahibi armatör şirket MOL'den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

''MOL Shipmanagement'a ait RORO gemisi FELICITY ACE'de yangın çıktığı ve Kaptan'ın gemiyi terk etmek için ihtiyatlı bir karar aldığı bildirildi. Bölgedeki ticari gemilerin ve helikopterin yardımıyla 22 mürettebatın tamamı gemiden güvenli bir şekilde tahliye edildi. Tüm yetkililer uyarıldı ve yangına gerekli müdahale ediliyor. Mitsui O.S.K. Mürettebat üyelerinin güvenliği teyit edildiğinden, MOL, hasarı kontrol altına almak ve yangın nedenini tespit etmek için her türlü çabayı gösterecektir.''

Diğer yandan Drive isimli otomobil sitesine göre Volkswagen Grubu’na ait 4 bin aracın da gemide olduğui bildirdi. Volkswagen Grubu konu ile ilgili bir açıklama yapmadı. Gemide 189 adet lüks Bentley olduğu da bildirildi. Ayrıca Porsche, Audi ve Lamborghini marka arabaların da gemide olduğu tahmin ediliyor.

Porsche Kuzey Amerika Sözcüsü Luke Vandezande dün akşam yaptığı açıklamada şirketin 1100 otomobilinin gemide olduğunu, ancak araçların akıbetinin bilinmediğini söyledi. Sözcü arabaları için endişelenen müşterileri bayileriyle iletişime geçmeye davet etti. Açıklamada, “Ticaret gemisi Felicity Ace’in 22 mürettebat üyesi güvende ve iyi olduğu için rahatladık” ifadeleri kullanıldı.

Editör: TE Bilişim