Avrupa'nın göçmen krizinin koronavirüs tarafından nasıl daha da şiddetlendiği, İtalyan karantina merkezi olarak hizmet veren bir feribotta açık denizde tutulduktan sonra ölen bir göçmen çocuğa dair raporlarla bir kez daha gün ışığına çıkıyor. 

Batı Afrika'daki Fildişi Sahili'nden göçmeye çalışan 15 yaşındaki çocuğun tıbbi destek görmeden iki buçuk hafta kadar karantinada tutulduktan sonra öldüğü bildirildi.

Silahlı çatışmalardan, zulümden veya yoksulluktan kaçarak deniz yoluyla Avrupa'ya ulaşmaya çalışan kişileri korumaya adanmış kar amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşu olan Proactiva Open Arms, Eylül ayı başlarında 276 göçmeni Akdeniz'den kurtardığını bildirdi.

İtalyan yetkililer tarafından 1.400'den fazla kişiyi alabilen ve İtalya'nın Palermo, Sicilya yakınlarında karantina gemisi olarak hizmet veren 32.000 gros tonluk GNV Allegra feribotuna kurtarılan 140 kişiyi nakletme izni verildi. İtalya'yı kasıp kavuran salgının ortaya çıkmasından bu yana ülke, göçmenleri açık denizde barındırmak için üç eski feribotu kullanıyor.denizhaber.com Politikaya göre, göçmenler işleme gönderilmeden önce iki hafta karantina altında tutulacaklar.

İngiliz medya kuruluşu The Guardian, çocuğun feribota götürüldüğünde hasta olduğunu, susuz kaldığını ve yetersiz beslendiğini bildirdi. Doktorlar, iki gün kaldıktan sonra öldüğü bir kıyı hastanesine nakledilmesini talep etmeden önce günlerce gemide kaldığı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim